BlueCity, Nederland Circulair, Innovation Quarter en MKB Rotterdam nodigen Rotterdamse ondernemers van harte uit voor het Circular Business Breakfast op 17 januari 2018 bij BlueCity in Rotterdam. Er is een inspirerend programma over circulaire economie in de praktijk. Pioniers Gispen en SEW Eurodrive vertellen over hun ervaringen met circulair ondernemen. En u hoort welke mogelijkheden er zijn om zelf aan de slag te gaan.

Ondernemen in een Circulaire Economie
We produceren in ons huidige economische systeem nog steeds vaak op lineaire wijze: grondstoffen worden producten en daarna afval of brandstof. De bestaande mogelijkheden voor hergebruik en recycling leveren meestal minderwaardige goederen of grondstoffen op. Deze situatie is niet veel langer houdbaar. Gelukkig groeit de aandacht voor een circulair systeem, met hoogwaardig hergebruik en recycling. In dit circulaire systeem staan materiaalkeuze, ontwerp en waarde aan de basis van de kringloop waarin de producten (of onderdelen en materialen daarvan) na gebruik kunnen worden hergebruikt als volwaardig product, onderdelen van een product of als grondstof. Met andere woorden: het afval van de een is de grondstof voor de ander. Dit levert, tot nu toe nog veel, onbenutte ondernemerskansen op!

Programma
08:00     Start ontbijt
08:30     Opening en inleiding door Diana de Graaf, Nederland Circulair
08:50     Refit, Return, Reuse, Recycle: the four “R’s” of Recovery door Niels Maat, Manager Drive Solutions en Drive Services bij SEW Eurodrive
09:20     Gispen Circulair – de toekomst is nu door Robbert de Jonge, Senior Projectmanager bij Gispen
09:50     Discussie door Henk Vooijs, InnovationQuarter
10:00     Kennismaking vervolgaanbod en rondleiding Blue City

Inschrijven kan via deze link.