Zaterdag 30 november bent u van harte welkom bij de open dag van Stadsbeheer aan de Kosterlaan in Rotterdam. Hier zijn grondstoffen en materialen goud waard. Daarom wordt deze locatie omgedoopt tot ‘Goudsmederij’. Wethouder Duurzaamheid, Arno Bonte, geeft hiervoor het startsein. Tijdens de open dag kunt u ook deelnemen aan de Rotterdamse boomstammenveiling. Zo krijgen ook bomen een tweede leven!

Gemeentelijke ‘Goudsmederij’
In Rotterdam rijden al ‘Goudtransporten’ (vuilniswagens). Grofvuil brengen bewoners naar de ‘Goudmijnen’ (milieuparken). Nu komt daar de ‘Goudsmederij’ bij. Op de Kosterlaan doen medewerkers er alles aan om grondstoffen een lang leven te geven: circulair denken is hier het uitgangspunt. Bomen, speeltoestellen, banken, verkeersborden en straatstenen vinden hier tijdelijk onderdak, tot ze in de stad geplaats worden of opnieuw gebruikt worden op een andere plek. Kapotte materialen worden gerepareerd en de onderdelen worden opnieuw gebruikt. In een oude of nieuwe vorm. Daarom wordt deze locatie omgedoopt tot ‘Goudsmederij’: al onze grondstoffen zijn goud waard! Rotterdam heeft de ambitie om in 2050 afvalvrij te zijn. Al deze activiteiten helpen daarbij. Tijdens de open dag vertellen wij u daar graag meer over.

Rotterdamse boomstammenveiling
Tijdens de open dag kunt u deelnemen aan de boomstammenveiling. Die start om 11.45 uur. Rotterdamse ondernemers, creatievelingen, kunstenaars en bewoners zijn welkom om een bod uit te brengen. Van het hout kunt u bijvoorbeeld een Rotterdams meubel, kunstwerk of een kaasplankje maken. Zo krijgt het hout een tweede leven en blijft het behouden voor de stad.

Weet u geen raad met een hele boomstam? Kijk dan of er een mooie losse plank of een kleiner stuk hout bij zit waar u thuis wat mee kunt. Er zijn ook houtsnippers beschikbaar voor in de tuin. Deze worden kosteloos beschikbaar gesteld (maximaal 5 zakken per bezoeker, zakken zelf meenemen). De opbrengst van de veiling gaat naar een goed doel.

Komt u een kijkje nemen op de open dag?
U bent van harte welkom op zaterdag 30 november van 10.30-14.00 uur. Ingenieur P. Kosterlaan 20.