Rotterdam wil in 2050 volledig circulair zijn. Geen vuilnis, afval en rotzooi meer, maar een stedelijke economie die volledig is gebaseerd op hergebruik van goederen en grondstoffen. De prullenbak kan de prullenbak in en voedsel wordt niet meer verspild.

Ons eten is het spannende circulaire onderwerp op de volgende Club Circulair. Op 10 oktober van 15.00 t/m 17.00 uur in Blue City. Optioneel is het circulaire diner voor €10,-.

 

Club Circulair staat in het teken van ‘de status van circulariteit in ons voedsel’. Door keynote spreker Andrew McCue (Metabolic) worden we meegenomen in de laatste stand van zaken en denkbare oplossingsrichtingen. Met elkaar in gesprek over invalshoeken, dilemma’s en vooral kansen.

Vier organisaties presenteren hoe de geschetste kansen ook werkelijkheid worden.

  • Instock, een restaurant dat eten serveertbereid met eten van supermarkten waar de ‘kortingssticker’ op zit. Door: Selma Seddik.
  • Too Good To Go ontwikkelde een app om voedselverspilling tegen te gaan.Samen verspillen we ongeveer een derde van al ons voedsel.Ze verkopen de maaltijden die overblijven in restaurantsweer door. Inmiddels heeft 5% van de Nederlanders (850.000 mensen!) de app. Door: Charlotte Hopmans.
  • Verstegen Spices ontwikkelden een 3d-food printer en werken nu aan een techniek om oud brood te gebruiken voor verse taarten. Door: Jeroen van der Graaf.
  • Duijvestijn Tomaten teelt Co2 negatief. Onder andere door gebruik van aardwarmte, reststroom en tomatentextiel. Door: Ted Duijvesteijn.

De middag staat onder de strakke en bezielende leiding van Dore van Duijvenbode.

Voor wie is Club Circulair interessant? Voor iedereen die benieuwd is naar voedselproductie of -verwerking en benieuwd is welke kansen de circulaire economie biedt. Naast inspirerende sprekers krijg je ook concrete handvatten aangereikt. Met een zaal vol voedselprofessionals en circulaire koplopers valt er bovendien genoeg te netwerken.

De toegang is gratis! Let op: Aanmelden voor het diner is niet meer mogelijk.