Wist je dat Rotterdam in 2050 volledig circulair moet zijn? Dus geen vuilnis, afval en rotzooi meer, maar een stedelijke economie die volledig is gebaseerd op hergebruik van goederen en grondstoffen. Kortom, de prullenbak kan de prullenbak in, want over 30 jaar gooien we helemaal niks meer weg. Over goede voornemens gesproken.

Deze ambitie is mooi, maar vraagt om visie en schreeuwt om daadkracht. Hoog tijd om de handen uit de mouwen te steken en de schouders eronder te zetten. Maar hoe in hemelsnaam? Tijdens Club Circulair verkent een kleurrijke groep ondernemers, innovators, artiesten en beleidsbepalers deze ambitieuze uitdaging. Wat zijn de grootste obstakels om Rotterdam te veranderen in een circulaire stad en hoe tackelen we deze? Kan Rotterdam een voortrekkersrol spelen in deze (r)evolutionaire transitie? En hoe bouw je eigenlijk een circulaire stad? Stuk voor stuk vragen die beantwoord moeten worden. En daar hebben we jou bij nodig.

Kom daarom op donderdag 10 januari 2019 naar Club Circulair, de duurzaamste nieuwjaarsborrel van Rotterdam.

Club Circulair is van, voor en door circulaire initiatiefnemers in Rotterdam. Noem het een duurzame speeltuin voor ondernemers, ambtenaren en bewoners, waar we met brein, ballen, lef en lol plannen smeden voor een stad waarin afval niet bestaat. We verbinden stakeholders, verkennen oplossingen en slaan maasbruggen tussen doelgroepen. En ja, gelachen wordt er ook, want het moet tenslotte wel gezellig blijven. Zo zetten wij, met een duurzame visie op het voorsteven en Rotterdamse nuchterheid achter het roer, koers naar de circulaire wereld van morgen. Niet vol gas, maar wel met de wind in de zeilen.

16:00 uur – Welkom allen!
16:30 uur – Welkomstwoord van gastvrouw Dore van Duivebode (Vers Beton, Volkskrant Magazine, NRC Handelsblad).
16:40 uur – Cabaretier Harry Jan Bus (Theater Walhalla) brengt een muzikale ode aan de circulaire stad van morgen.
16:45 uur – Rotterdamse roadmap naar een circulaire stad. Wat zijn de ambities en welke doelstellingen moeten we bereiken om deze te realiseren?
17:10 uur – Circular City 2.0; Circulaire stadsontwikkeling, het klinkt leuk, maar hoe gaat het precies in zijn werk? Zijn de ambities van Rotterdam te rijmen met de realiteit. En zo ja, hoe dan?
17:35 uur – Thomas Rau; Architect en duurzaamheidsgoeroe Thomas Rau ken je misschien van het VPRO Programma Tegenlicht, waarin hij het Einde van Bezit aankondigde. Op 10 januari neemt hij ons mee naar een wereld waar consumeren en produceren volledig op de schop gaan.
18:10 uur – Een moment van circulaire bezinning, ook wel bekend als de pauze.
18:30 uur – Aan tafel zonder tafel. Een walking dinner met bijzonder smakelijke spijzen uit BlueCity’s duurzame keuken.
19:15 uur – De Drominee, beter bekend als Sir Culair, met een oer-Rotterdamse donderpreek over mooie zooi en de duivelse gevolgen van verspilling.
19:20 uur – Let’s Talk Circular; Dore van Duivebode ontvangt de sprekers voor een circulaire tete à tete met het publiek. Vragers worden niet overgeslagen.
20:00 uur – It’s a Rap. Rapper Marouane Elmouridi aan het werk; trashtalk klonk nog nooit zo goed! Aansluitend DJ Escobar.
21:00 uur – Einde

Aanmelden

Wil je ook aanwezig zijn? Stuur dan een e-mail aan: info@rotterdamcirculair.nl en geef je naam en naam van jouw organisatie door. En laat even weten of je mee wilt eten!