Mijn naam is Ahmad Damaj en ik kom uit Libanon. Momenteel studeer ik Stedenbouwkunde aan de Erasmus Universiteit. Ik heb al een MSc in milieutechnologie, maar ik ben altijd op zoek naar manieren om mijn kennis te vergroten en ervaringen op te doen. Hiervoor heb ik drie jaar gewerkt bij het Libanese ministerie voor milieu waarbij ik mij vooral bezighield met duurzaamheid en het vergroten van bewustwording bij verschillende bewoners. Mijn idee is dan ook vooral gebaseerd op eigen ervaringen die ik en andere studenten hadden toen we naar Rotterdam verhuisde.

Mijn idee is het maken van speciale gebieden (rond universiteiten of markten) waar studenten van Rotterdam hun spullen kunnen kopen en verkopen. Het creëren van een fysiek platform waarbij er meer contact is tussen de koper en verkoper zorgt ervoor dat studenten meer duurzaam worden.

De gemeente kan helpen door gebieden aan te wijzen en door het maken van een online reserveringssysteem wat verkopers kunnen gebruiken om een plek te boeken. Daarnaast kan de gemeente helpen door het transport voor de studenten te regelen van en naar de markt. Ook zal er een puntensysteem komen waarbij kopers punten kunnen sparen bij een bepaald bedrag. De student met de meeste punten wordt dan beloond voor zijn/haar duurzame gedrag.

Bekijk alle genomineerden