Hoe komen we van DENKEN naar DOEN? Hoe helpen wij al die Rotterdammers die duurzamer om willen gaan met de productie, het bezit en het wegdoen van spullen? Wat is ervoor nodig om ons werk, ons leven, onze stad en onze economie écht circulair in te richten? Daarover gaat het CIRCULAIR MINI-FESTIVAL ‘ACTIVISME AAN HET WERK’ in de week van
21 t/m 25 februari 2022. Kom ook!

 

Grote Opening ‘Van DENKEN naar DOEN’
Ma 21 feb, 14.30 – 16.30 uur | ONLINE

Wat hebben een ecosoof, een taalmilieucoach en een fermentatiespecialist gemeen? Dat ze gewoon doén, elke dag opnieuw. We openen het festival met drie frisse, geestverruimende verhalen. Deze sprekers zijn: Henk Oosterling, Houria Tourich en Sanne Zwart. Na de sprekers gaan we zelf ook DOEN in een activerende, creatieve workshop.

>> Meer informatie over de opening en de sprekers

Lentegasten met Hanneke van der Heijden
Di 22 feb, 12.00 – 14.00 uur | ONLINE

Antropoloog én strateeg Circulaire Economie – dat is Hanneke van der Heijden. Zij zet haar passie en kracht in voor duurzame verandering. Maar: hoe dan? Tijdens Lentegasten kijken we door haar ogen naar haar favoriete video’s, docu’s, boeken, etc. Zo leren we hoe je dat doet, idealisme op de werkvloer. En wat volgens haar de nieuwe betekenis is van duurzaamheid.

>> Meld je aan en tune in

Workshop Woensdag: aan de slag!
Wo 23 feb, 9.00 – 11.00 uur | ONLINE

Van het maken van woonaccessoires van afval tot het voeren van open gesprekken met andersdenkenden – je kunt op allerlei manieren duurzaam doen. Volg waar je hart ligt! De workshops worden online gegeven, jij gaat thuis aan de slag. Helemaal hybride dus!

>> Meer informatie over de workshops

De Ik-volgde-mijn-nieuwsgierigheid-en-nu-dan?!-wandelING 
Do 24 feb, 14.30 – 16.30 uur

Even stilstaan. Nadenken over wat je deze week gehoord hebt, aan de hand van een mooie vraag. En ondertussen je lijf los wandelen in de frisse buitenlucht. Spontaan, met een random bezoeker van het minifestival. Of met iemand die je zelf uitnodigt. We sluiten onze zoektocht naar ‘van DENKEN naar DOEN’ af met een circulaire wandeldate. Jij hoeft je alleen maar in te schrijven en op te komen dagen.

>> Meld je nu aan en ontvang de route

wandeling langs circulaire, activistische initiatieven
Op ieder gewenst tijdstip

In de lijn van de recent ontwikkelde Van Zooi Naar Mooi Wandeldates (routes langs circulaire initiatieven in verschillende wijken), is er speciaal voor dit Circulair Mini-Festival een route ontwikkeld langs een aantal circulaire activistische initiatieven. Je kunt deze wandeling ten alle tijden doen. Als je hem in de festivalweek doet, kun je een gratis kop koffie ophalen!

>> Bekijk de plattegrond online | >> Print de plattegrond

 

We hopen dat we je nieuwsgierigheid hebben geprikkeld! Meld je via het aanmeldingsformulier aan voor de verschillende on- en offline sessies. 

 

 

Samen Circulair

Wij zijn Rotterdam Circulair. Circulair? Dat betekent: het duurzamer produceren, bewuster kopen en beter wegdoen van spullen. Wij zijn Rotterdamse bewoners, ondernemers en ambtenaren. En we zijn met steeds meer.

Omdat we geld willen besparen. Omdat duurzaam leven hip is. Omdat respectvol omgaan met spullen voor ons, of in onze cultuur, heel normaal is. Omdat we de wereld willen redden. Of omdat dat voor ons bedrijf beter is. We hebben verschillende redenen, maar willen hetzelfde: een groen en betaalbaar Rotterdam op een gezonde planeet. Wil jij dat ook? Doe met ons mee!

Ja, ik doe mee!

Als je je aansluit, word je uitgenodigd voor onze bijeenkomsten. Daar ontmoet je andere mensen die duurzamer willen leven, wonen en werken. We delen ideeën, onze problemen en onze oplossingen. Samen komen we verder dan alleen!

Sluit je aan en bouw mee aan een groen en betaalbaar Rotterdam