VOOR ONDERNEMERS DIE DUURZAMER WILLEN PRODUCEREN OF DIE ROTTERDAMMERS HELPEN BEWUSTER TE CONSUMEREN.

Wanneer kom je in aanmerking?
Heb jij een circulair businessplan die helpt je productieproces te verduurzamen, bijvoorbeeld door met reststromen te gaan werken? Of een innovatief plan dat mensen helpt bewuster om te gaan met hun spullen: delen in plaats van kopen, ruilen of repareren, minder voedsel verspillen? De gemeente Rotterdam helpt je graag op weg om jouw businessplan te realiseren!

Met de circulaire subsidieregeling kan je tot 50% van je projectkosten gefinancierd krijgen, tot een maximumbedrag van € 5000.

Subsidie aanvragen?
Is jouw businessplan goed voor het milieu, de stad en haar inwoners? Neem dan snel contact met ons op om jouw businessplan te bespreken. Stuur ons een email.

Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de website van Rotterdam.nl

Veelgestelde vragen

Vraag: Ik ben freelancer en wil graag een subsidie voor een circulair project. Kan dat?

Antwoord: De Circulaire Subsidieregeling is specifiek bedoeld voor (startende) ondernemers die minder dat vijftig werknemers in dienst hebben en niet langer dan tien jaar in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel geregistreerd staan. Bewoners, eenmanszaken, ZZP-ers en/of freelancers met een circulair project kunnen soms gebruik maken van andere subsidievormen, te weten:

Vraag: Is de subsidie voor circulaire initiatieven ook voor bewonersinitiatieven?

Antwoord: Nee. De subsidie kan niet aangevraagd worden door individuele bewoners of bewonersinitiatieven. Zij kunnen soms gebruik maken van de subsidie voor bewonersinitiatieven.

Vraag: Ik lees in de voorwaarden dat een voorgesprek met een medewerker van Rotterdam Circulair nodig is. Waarom is dat?

Antwoord: Voordat een initiatiefnemer een aanvraag kan indienen, voert hij of zij een voorgesprek met een medewerker van Rotterdam Circulair. Deze medewerker geeft de initiatiefnemer advies bij het uitwerken van een plan van aanpak. Zo kan de initiatienemer zijn aanvraag zo kansrijk mogelijk indienen.

Vraag: Ik wil subsidie aanvragen. Hoe lang duurt het voordat de gemeente een besluit neemt over een aanvraag?

Antwoord: Na uw subsidieaanvraag laat de gemeente u binnen 8 weken weten of u hiervoor in aanmerking komt. Soms heeft de gemeente daarvoor meer tijd nodig (maximaal 12 weken extra).

STER IN CIRCULAIR

CIRCULAIR LOKET

 

LUISTERTIP

NIEUWSBRIEF