Heel september staat in Rotterdam in het teken van parken tijdens de Rotterdamse Parkenmaand. Deze maand sluiten we op 30 september af met een speciaal symposium over circulaire parken.

Locatie
Vroesenpaviljoen, Vroesenpark

Programma
13.00 uur   Ontvangst
13.15 uur   Welkom en introductie
13.30 uur – 14.15 uur  Workshopronde 1
14.30 uur – 15.15 uur  Workshopronde 2
15.30 uur   Kiezen beste ideeën
16.00 uur   Borrel

Re-duce, re-use en re-cycle
Samen met bewoners, ondernemers, professionals en andere geïnteresseerden willen we deze middag inspirerende ideeën verzinnen om onze Rotterdamse parken circulair te maken.

Hoe kunnen we zó met producten en grondstoffen omgaan, dat we voor zo min mogelijk afval en schadelijke uitstoot zorgen? Hoe zorgen we dat grondstoffen uit het park, weer terugkomen in het park?

Workshop1 FESTIVALS 
Hoe kunnen we onze festivals in de parken meer circulair maken?

Workshop 2 ZWERFAFVAL
Hoe kunnen we zwerfafval verminderen, beter scheiden én weer hergebruiken? Misschien heeft u wel eens nagedacht over het verzamelen van al het plastic om er een glijbaan van te maken! Of een kunstwerk van glas?

Workshop 3 GROEN 
Hoe kunnen we ons groenbeheer circulair maken? Wie weet wilt u graag mooie bankjes maken van omgekapte bomen!

Workshop 4 MATERIAAL EN LOGISTIEK 
Hoe zorgen we voor circulaire materialen? Vindt u bijvoorbeeld dat we onze opslagplaatsen van parkmaterialen ter plekke in het park kunnen doen om zo min mogelijk te hoeven verplaatsen?

Workshop 5 ENGERGIE 
Hoe kunnen we op een circulaire manier omgaan met energie in het park? Welke mogelijkheden zou wind- of zonne-energie kunnen bieden? Of moeten we uit planten in het park groene energie op gaan wekken?

Workshop 6 INRICHTING EN ONTWERP 
Hoe moet het ontwerp van een circulair park eruit zien? Waar moeten we rekening mee houden? Compostplaatsen? Voedselbossen voor de horecaondernemer? Wij horen het graag!

Dit zijn slechts wat voorbeelden, maar er is veel meer te verzinnen! Daar hebben we u bij nodig. Het beste idee gaan we daadwerkelijk uitvoeren. En misschien helpt u of uw organisatie of onderneming daar wel bij mee.

Aanmelden
Wij hopen u te mogen verwelkomen tijdens het symposium op 30 september. U kunt hier inschrijven en deelnemen aan twee workshops. Maar let op: vol=vol!

 

Hoe maken we de Rotterdamse parken circulair?
Hoe maken we de Rotterdamse parken circulair?