LET OP: Aanmelden voor deze challenge is helaas niet meer mogelijk. Binnenkort zullen de vijf genomineerden ideeën hier op de website te vinden zijn. Deze vijf ideeën zullen strijden om de titel ‘Circulaire student 2018.

Circular Student Award

Heb jij een goed idee om studenten meer afval te laten scheiden, de manier om voedselverspilling tegen te gaan of heb jij een ander idee om Rotterdam meer circulair te maken? Dan maak jij kans op een cheque van €2.000,- en mag je onder de begeleiding van de circulaire experts vanuit de Gemeente Rotterdam jouw idee verder gaan uitwerken.

Hoe kun je winnen?
In het laatste kwartaal van dit jaar gaat de gemeente Rotterdam in samenwerking met Stadswonen en de Erasmus Sustainability Hub opzoek naar de student van Rotterdam met het meest circulaire idee voor de stad. Dus heb jij een revolutionair idee hoe je Rotterdamse studenten meer circulair kunt maken? Dan maak je kans.

Stuur je motivatie
Vertel ons waarom jij denkt kans te maken op de Circular Student Award 2018. Omschrijf goed wat jou circulair maakt en wat jouw idee is om andere studenten circulair te maken. Hoe je dit doet… in de vorm van een brief, video of tekening? Daarin laten we je helemaal vrij. Verras ons!

Stuur je aanmelding en motivatie vóór 9 november 2018 naar circularstudentaward@rotterdam.nl. Zodra wij jouw aanmelding met motivatie en revolutionair idee hebben ontvangen, ontvang je een bevestiging. De inschrijvingen sluiten 9 november 2018. Na deze datum hoor je binnen enkele dagen of je bent genomineerd.

Dit kun je winnen
Als winnaar van deze prijs krijg je mogelijkheid om jouw idee verder te ontwikkelen naar een concreet eindresultaat en is dit een mooie kans om jouw netwerk te vergroten. En wie weet inspireert jouw idee ook andere studenten bij het realiseren van hun eigen plannen.

Een ander aanmelden
Ben jij zelf niet de meest circulaire persoon, maar denk je deze wel te kennen? Stuur ons jouw motivatie en nomineer een ander voor de prijs. Wie weet gaat jouw circulaire kennis er wel vandoor met de Circular Student Award 2018.

Meeste gestelde vragen

Wat is circulair?

In Rotterdam gaan proberen we te zorgen dat afval van producten en schadelijke uitstoot zo laag mogelijk blijven. Met elkaar moeten we betere producten met een langere levensduur gaan gebruiken, producten hergebruiken waar dat kan en nieuwe producten maken van ‘afval’. We willen dat afval op den duur niet meer bestaat!

Waarom is dit belangrijk?

Deze verandering is hard nodig. Zonder trendbreuk wordt de vraag naar een groot aantal primaire grondstoffen veel groter dan het aanbod. De milieudruk daarvan is hoog: het zorgt voor natuuraantasting, verlies van biodiversiteit en uitstoot van broeikasgassen. De winning van sommige primaire grondstoffen is erg slecht voor mens en milieu en andere dreigen uitgeput te raken. Daarnaast komen afvalstoffen en uitstoot in onze leefomgeving terecht.

Voor wie is deze award?

De naam zegt eigenlijk al, we zijn namelijk opzoek naar de meest circulaire student van Rotterdam. Daarin kijken we niet naar je studieniveau (WO – HBO of MBO), maar wel naar wat jij als student al doet op het gebied van circulaire activiteiten. En niet te vergeten, in hoeverre je ook andere studenten hiermee bereikt en aanzet meer circulair te denken en handelen.

Wat zijn de voorwaarden?

  • Je bent student.
  • Je studeert in Rotterdam.
  • Je bent actief bezig met voedselvermindering, voorkomen en recyclen van afval of het hergebruiken van spullen.
  • Na het winnen van deze prijs ga je vanaf januari 2019 voor 6 maanden aan de slag met jouw idee.
  • In die 6 maanden werk je toe naar een concreet eindproduct. Hoeveel tijd je precies nodig hebt is afhankelijk van je aangeleverde idee.

Wat is de planning van de wedstrijd?

  • Na 9 november 2018 worden de nominaties bekend gemaakt en krijgen de genomineerden een kennismakingsgesprek. Deze studenten worden via de mail op de hoogte gebracht en krijgen dan meer informatie.
  • Begin december vindt de prijsuitreiking plaats. Onder het oog van een circulaire jury kunnen de genomineerden een laatste pitch houden. Hierna zal de winnaar bekend worden gemaakt en ontvangt hij/zij de Circular Student Award 2018. Uiteraard krijgen de nummers twee en drie ook een prijs.
  • Na deze feestelijk bijeenkomst zal er samen met circulaire experts gewerkt worden om jouw plan/idee op korte termijn te realiseren of verder te brengen.

Disclaimer: Met het doorgeven van uw e-mailadres geeft u toestemming aan de gemeente Rotterdam om uw e-mailadres te verwerken (gebruiken) ten behoeve van de Circular Student Award 2018. Wij zullen uw e-mailadres niet voor andere doeleinden gebruiken. Na afloop van de Circular Student Award 2018 worden de e-mailadressen verwijderd.