winnaars Circular Student Award 2018

Dora en Lotte winnen met Zero-Waste-Meal Rotterdams eerste Circular Student Award
Dora en Lotte zijn de winnaars van de Circular Student Award 2018 met hun initiatief ‘Zero-Waste-Meal’. Dat maakte de jury dinsdagavond 11 december bekend tijdens de prijsuitreiking in Bird. Zij winnen een bedrag van € 2.000,- om hun circulaire idee verder uit te werken met experts van de gemeente. De dames zijn verrast. Dora en Lotte: “We zijn echt heel erg blij dat we hebben gewonnen. We hadden dit echt niet verwacht.”

Dora en Lotte ervaren regelmatig hoe vaak je door je omgeving wordt beïnvloed. Daarom willen zij de uitdaging aangaan om zoveel mogelijk mensen regelmatig met elkaar te laten eten zonder afval te produceren. Op die manier willen ze een beweging in gang zetten. Waarbij mensen elkaar steeds enthousiaster maken en het enthousiasme overbrengen op andere vrienden en bekenden. Door middel van social media, maar ook door het aloude effectieve mond-tot-mondreclame-principe.

Mond-tot-mond is meerwaarde
De prijs werd uitgereikt door juryvoorzitter Joost van Maaren, manager Circulair, Inzameling en Hergebruik van de gemeente Rotterdam: “Er zit in deze twee dames heel veel energie en ze hebben een idee dat echt onderscheidend is. Door middel van een ervaring die je niet snel zult vergeten. Met Zero-Waste-Meal maken zij mensen echt bewust van hoeveel afval ze produceren en hoe moeilijk het is om afval te voorkomen. Wij geloven in hun mond-tot-mondreclame-filosofie. Zij bieden daarmee echte meerwaarde en daarom winnen zij de award.”

Genomineerden
Dit waren de vijf genomineerden die 11 december 2018 streden voor de titel ‘Circulaire student 2018′:
Ahmad Damaj
Laurence Gijsen
Maxime Pantaleoni
Robert Praas
Dora Varga en Lotte Gerick

Klik op de namen voor meer informatie.

Circular Student Award