Community & Voedselsurplus zorgt ervoor dat voedseloverschotten van bedrijven terecht komen bij lokale sociale instellingen die er maaltijden mee bereiden. Wij bieden bedrijven met voedseloverschotten een veilige en eenvoudige manier om voedsel te doneren en daarmee hun lokale betrokkenheid zichtbaar te maken aan hun medewerkers en in hun buurt. Sociale restaurants en gaarkeukens kunnen hun positieve impact vergroten omdat zij aanzienlijk besparen op de inkoopkosten van voedsel en dus meer mensen kunnen bereiken met dezelfde mensen en middelen. Wij vormen de schakel tussen de bedrijven en de (sociale) organisaties die maaltijden bereiden en initiëren en begeleiden het donatieproces.

Wij doen sinds twee jaar projecten in Rotterdam en we willen onze diensten in Rotterdam verbeteren door een distributieplatform op te zetten dat de verbindende schakel is tussen bedrijven en (sociale) organisaties. We hebben hiervoor met 50|50 Food Rotterdam, de keuken van het Leger des Heils, een gezamenlijk project “Shareaty Rotterdam” ontwikkeld. Begin 2019 zal het platform operationeel zijn en vanuit Zevenkamp andere sociale organisaties kunnen bevoorraden.