Buurman is een bouwmarkt voor professionals en consumenten, maar tegelijkertijd ook een afvalverwerker van bouwbedrijven, musea/kunstinstellingen, festivals en andere organisaties. Restmateriaal dat nog goed bruikbaar is, is te koop in de schappen van Buurmans winkel.

Bouwmateriaal dat overblijft na een bouwproject of festival, verdwijnt vaak in de verbrandingsoven. Dit terwijl je er vaak nog van alles van kunt maken. In de Buurman-bouwmarkt verzamelt het team achter Buurman restmateriaal als sloophout, isolatiemateriaal, multiplex platen en elektriciteitskabels. Doe-het- zelvers en professionals kunnen dit ‘materiaal met een verhaal’ voor een scherpe prijs kopen en gebruiken voor hun eigen projecten. Het is de missie van Buurman om Rotterdammers te betrekken bij hergebruik van restmateriaal, en zo een bijdrage te leveren aan de circulaire economie.

Het sluiten van materiaalkringlopen: een kwestie van doen!

“De huidige manier van afvalverwerking sluit niet meer aan bij de duurzame doelstellingen van de wereld van morgen, waarin actuele thema’s als grondstoffenschaarste, circulaire economie en reductie van CO2-uitstoot een belangrijke rol spelen. Anders dan storten, verbranding of laagwaardig hergebruik zouden waardevolle restmaterialen uit de (bouw)industrie een nieuwe bestemming moeten krijgen. Bij Buurman faciliteren we dit door lokaal hergebruik van deze materialen mogelijk te maken”.