Samenwerken aan een stad zonder uitval en afval is waar Cirkelstad Rotterdam naar streeft. Cirkelstad Rotterdam is een actief netwerk, waarin wordt samengewerkt met partners richting een circulaire Bouweconomie. Partners zijn zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers zoals bouwbedrijven, installatiebedrijven, project en gebied ontwikkelaars, woningbouwcorporaties, architecten, grondstoffen makelaars, adviesbedrijven, kennisinstellingen en vastgoedbeheerders. Ook de publieke sector waaronder gemeente Rotterdam en onderwijsinstellingen nemen een actieve houding aan binnen het netwerk.

Iedere partner van Cirkelstad Rotterdam heeft zijn eigen product of dienst tegen de circulaire meetlat gehouden en is in staat om zijn ambitie te delen met het netwerk. De andere partners worden uitgedaagd om hen bij het circulaire innovatie traject te ondersteunen. Cirkelstad heeft hierin de verbindende en faciliterende rol en ondersteunt opdrachtgevers bij het stellen van de juiste circulaire vragen en opdrachtnemers met de juiste propositie.

Maar Cirkelstad gaat verder… Door middel van het regionale bouwprogramma wenst Cirkelstad Rotterdam samen met belanghebbenden de regie te pakken op het circulair realiseren van bouwprojecten. Dit gebeurt middels de stichting iCircl onder leiding van Nico van Hoogdalem. De realisatie wordt waar mogelijk uitgevoerd door de partners van Cirkelstad die actief deelnemen, om vervolgens de geleerde zaken te delen. Tenslotte is vernieuwing van ons allemaal.

Ben je benieuwd wat het Cirkelstad Rotterdam netwerk voor jouw circulaire ambitie kan betekenen? Kijk op de website!