Jan Willem van der Male en Noortje Veerman wonen in een Tiny House. Het huis is Tiny House is een kleine leefruimte van nog geen 20m2. Gebouwd op een trailer. Het verschil met een caravan is dat die alleen bedoeld zijn voor recreatie. Een Tiny House kan het hele jaar gebruikt worden dankzij de goede isolatie, ventilatie en andere installaties die het comfort van een volwaardige woning bieden. Hun huis staat op Concept House Village te Heijplaat, Rotterdam.

Zij merkten dat het leven in een grote ruimte automatisch zorgt voor het verzamelen van een hoop spullen die je totaal niet nodig hebt. De 80/20 regel: Je gebruikt 80% van je spullen slechts 20% van de tijd en besteed 80% van je tijd met het gebruik van slechts 20% van je spullen. Met een tiny house willen zij een efficiëntere verdeling hebben van deze regel.

Ontspullen is een specialiteit geworden

Noortje vertelt: ‘Ontspullen’ is een specialteit van mij geworden. Wat kunnen we zelf bouwen?
En wat is minimale wat nodig is om comfortabel te leven? Ben ik erg gehecht aan deze prulletjes? Zo veel vragen en zoveel te doen. Terwijl Jan-Willem zich bezig hield met ontwerpen, ben ik bezig met het interieur en de gezelligheid. Ik vind het leuk om een netwerk op te bouwen en in contact te komen met gelijkgestemden. Het leren van hun ervaringen, geïnspireerd raken van hun ideeën en elkaar op weg helpen.

Jan Willem vult aan: We hebben heel veel geleerd met het bouwen van ons eigen huisje en willen anderen daarmee helpen. Ik heb de Tiny House Academy opgericht, waar mensen kunnen leren om zelf een tiny house te ontwerpen en bouwen. Door het delen van kennis en ervaring gaan we kijken of we de innovatie naar een hoger niveau kunnen brengen. Dankzij het opgebouwde netwerk in het innovation dock van de RDM zijn er genoeg kansen om dit een realiteit te maken.