KEES maakt slow fashion – van clutch tot bruidsjurk en van oorhangers tot bikerjasje – met de hand vervaardigd uit materiaal uit de Nederlandse afvalberg. Stoer en milieubewust! KEES werkt uitsluitend met afval- en restmateriaal. Dat materiaal verkrijgt KEES van verschillende ondernemers in de regio Rotterdam. Daar waar KEES nieuw materiaal moet gebruiken, zorgt KEES ervoor dat uit hernieuwbare bronnen afkomstig is en op een verantwoorde manier geproduceerd wordt.

De kleren van KEES worden gemaakt door mensen met een zogenaamde ‘afstand tot de arbeidsmarkt’ – bijvoorbeeld mensen met een geestelijke beperking, of in een langdurige bijstandssituatie. Het bedrijf is namelijk niet geïnteresseerd in waar mensen vandaan komen maar in wat ze kunnen. Door met afvalmateriaal te werken, houdt KEES de productiekosten laag en kunnen ze producten voor een betaalbare prijs aanbieden. Zo houden ze hun producten niet alleen duurzaam, maar ook voor iedereen bereikbaar.

Wear the difference!

“KEES vindt dat het anders moet. Dat het anders kan en dat het duurzaam kan. KEES gelooft dat een onderneming eerlijk kan zijn. Dat gebeurt op het snijvlak van economie, ecologie en maatschappij. Heb je je ooit wel eens afgevraagd waarom er het hele jaar door uitverkoop is? KEES wel. De meeste producten in de mode-industrie worden gemaakt om weg te gooien. Het is goedkoop, Kwalitatief Uitermate Teleurstellend en vaak onder mensonterende omstandigheden gemaakt. Bij KEES weet je wat je koopt. Bij KEES weet je wie het gemaakt heeft.”