Neste produceert Neste Renewable Diesel, dit is een hernieuwbare diesel die geraffineerd wordt met waterstof behandelde plantaardige olie. Deze Renewable Diesel kan worden gebruikt om fossiele diesel te vervangen en kan ook zonder enig voorbehoud vermengd worden met fossiele diesel of zelfs in een concentratie van 100% worden gebruikt. Als een bijproduct kan NEXTBTL-technologie worden ingezet voor het produceren van bijvoorbeeld
hernieuwbare benzine en Biopropaan.

Neste breidt op dit moment uit met de bouw van een Biopropaan productie-eenheid. Naast de basisinstallatie zelf zijn opslagtanks en leidingen onderdeel van de investering. De nieuwe eenheid zal Biopropaan aan de zijstroom van de raffinaderij onttrekken. De eigenschappen van Biopropaan zijn vergelijkbaar met die van fossiele propaan. Daardoor is het product geschikt voor gebruik in bestaande vloeibaar petroleumgas (LPG) toepassingen. Zodra de nieuwe installatie is voltooid naar verwachting tweede helft 2017, wordt een Biopropaan productie van totaal 30.000-40.000 ton per jaar verwacht.

The only way is forward

“We moeten de klimaatverandering tegengaan, we moeten op zoek gaan naar minder conventionele brandstoffen en we moeten zoveel mogelijk recyclen en gebruikmaken van natuurlijke grondstoffen om onze toekomst veilig te stellen. Neste Renewables werkt hieraan mee door binnenkort een compleet nieuw, milieuvriendelijk en hernieuwbaar product te lanceren: Biopropaan, gefabriceerd door de allereerste Biopropaan fabriek ter wereld die momenteel aan de Maasvlakte in Rotterdam gebouwd wordt!”