Urban Mining, een jonge Rotterdamse startup die inzet op het verhogen van inzameling van afgedankte elektrische en elektronische apparaten en kunststoffen in Rotterdam. Zij introduceren hiervoor een nieuwe vorm van crowdfunding. Zij vragen inwoners van Rotterdam niet om geld maar om grondstoffen.

Voor iedere kilo E-Waste (dat is alles met een stekker en/of batterij) en kunststoffen die inwoners bij Urban Mining inleveren ontvangen deelnemers een aandeel in de vorm van een credit. Iedere credit heeft direct een waarde op basis van de afzet van grondstoffen en stijgt mee met het resultaat dat zij gaan realiseren met Recycling en Upcycling. Na afloop van de campagne van 30 maanden worden de opbrengsten, na aftrek van de operationele kosten, uitgekeerd aan alle deelnemers, de inwoners van Rotterdam.

Urban Mining focust zich op AEEA (Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparaten) en kunststoffen. Afgedankte apparaten worden, lokaal in Blue City, ontmanteld met de inzet van sociale werkgelegenheid en afgezet bij partners, waaronder de voornaamste afnemers eveneens gevestigd zijn in Blue City.