Hét icoon van de circulaire economie

Wist je dat Londense stadsbussen op koffiedik rijden (bio-bean) en dat van oude autodashboards, zwarte ‘inkt’ voor 3D-printers kan worden gemaakt (Refil)? De kans is groot dat je hier nog niet eerder van hebt gehoord. Weet je eigenlijk wel het antwoord de vraag: ‘wat is de circulaire economie?’

Mijn naam is Laurence Gijsen en ik ben student Leisure & Events Management aan Willem de Kooning academie. Ik zie dingen het liefst groen en als het even kan nóg groener. Middels mijn concept wil ik andere mensen ook een groene bril opzetten én antwoord geven op de bovenstaande vraag.

De Circukas is een transparant, educatief en interactief object die de aandacht trekt op openbare plekken als de bibliotheek, de universiteit of een evenement. Hij is gemaakt van sloopafval en ontworpen om op te vallen. Het icoon reist en heeft alles in huis om jou kennis te laten maken met de nieuwe economie.
Je kijkt naar binnen en ontdekt hoe grote bedrijven en startups bezig zijn met onwijs gave innovatie. Je leest over de plannen van de Nederlandse overheid en die van Rotterdam tot aan 2030. Vervolgens word je uitgedaagd om zelf ook bij te dragen aan de toekomst.
Het is best gek, want in de kas zelf wordt niets gekweekt. Dat gebeurt daarbuiten! Bij iedereen die de Circukas tegenkomt groeien de gedachten om mee te werken aan het sluiten van de cirkel.

Denk circulair. Doe circulair.

Bekijk alle genomineerden