Wij zijn Dora Varga, student Graphic design aan de Willem de Kooning Academie (WdKA) en Lotte Gerick, student Graphic design aan de WdKA en International Bachelor Arts and Culture Studies aan de Erasmus Universiteit. Nadat Dora haar gebruik van singel use plastics had gevisualiseerd met Data Design, besloot ze om haar gedrag te veranderen en haar afval te verminderen. Haar goede vriendin Lotte zag dit en raakte hierdoor geïnspireerd om zelf ook te veranderen.
Bijvoorbeeld: Lotte doet haar boodschappen vooral op de markt en voor haar groente en fruit gebruikt ze vooral katoenen tasjes. Veranderen doordat je omgeving verandert is precies waarom wij ons concept hebben bedacht: Zero-waste Meal!

Meestal wordt je door je door je omgeving beïnvloed. Neem Lotte, zij zou het proincipe van afvalloos leven nooit hebben overgenomen als Dora haar niet had beïnvloed. Met ons Zero-Waste-Meal principe proberen we in het begin bewustzijn te creëren. Studenten doen samen boodschappen en koken de hele tijd samen, waarom probeer je hier niet een uitdaging van te maken voor onze moederaarde? Het doel is om een Zero-Waste-Meal met je vrienden te maken en dit te delen met de hashtag #zerowastemealrotterdam. Door een team van vertegenwoordigers te gebruiken, proberen we het actie-reactie-effect te creëren dat ons in staat stelt om zoveel mogelijk studenten te bereiken. We hopen dat deze uitdaging het vertrekpunt zal zijn voor studenten om op een meer bewuste manier boodschappen te doen en ze dus ook meer vertrouwd te maken met het zero-waste-principe.

Bekijk alle genomineerden