1.000 euro won Ayuk Bakia tijdens de Awesome Foundation Pitch op 9 september. De Awesome Foundation Rotterdam wilde via de pitch het beste idee om voedselverspilling tegen te gaan belonen. Het geld gaat naar de Circulaire Kantine, die maaltijd van groentereststromen maakt.

In de Circulaire Kantine werken Falafval en Mono samen. De kantine is een logisch vervolg op Falafval, in deze coronatijd. Ayuk Bakia: ‘Met Falafval maken we broodjes van groentereststromen, bijvoorbeeld groentepulp die overblijft als je sapjes maakt. We stonden vooral op evenementen en festivals. Maar dat kan nu niet meer. Samen met Mono hebben we daarom in juni de Circulaire Kantine opgezet, in de voormalige clubruimte van Mono.’

Een plek voor iedereen
‘Wat sfeer betreft, is de Circulaire Kantine echt een kantine. Een basic inrichting, no-nonsense en toegankelijk voor iedereen. Een leuke plek in de buurt waar je betaalbaar een verantwoorde maaltijd kunt eten, van woensdag tot en met zondag.

De 1.000 euro is erg welkom. We kunnen nu de ruimte verder coronaproof maken en zo inrichten dat meer ondernemers er gebruik van kunnen maken. We krijgen steeds meer vragen van ondernemers rond duurzaamheid die graag bij ons willen aansluiten.’

Steun voor awesome ideeën
De pitch is een initiatief van de Awesome Foundation Rotterdam, een club van ongeveer 20 Rotterdammers die enkele keren per jaar een ‘awesome’ idee voor Rotterdam steunen. Zij dragen elk 50 euro bij en kiezen samen via een pitchwedstrijd welk initiatief het geld krijgt.

Meer weten?
Falafval.nl
Awesomerotterdam.org