De organisatie van het World Food Festival kijkt terug op een succesvolle eerste editie. Afgelopen vrijdag, zaterdag en zondag draaide het in Rotterdam en in de nabijgelegen buurgemeenten om de reis van ons voedsel. De zondag werd afgetrapt met een circulaire Alles-gaat-op-Lunch met meer dan 200 Rotterdammers. Zij smikkelden van de lunch, die werd gemaakt met de mooiste producten uit de regio, waarbij geen afval werd gecreëerd. En de restjes……die gingen uiteraard mee naar huis!

Trots
Projectleider Amelia Oei van het Rotterdam Food Cluster kijkt tevreden terug. “Wij wilden het verhaal vertellen van de voedselregio rondom Rotterdam en dat is met zoveel enthousiaste bezoekers zeker gelukt. Rond Rotterdam vind je alle bedrijven uit de hele economische voedselketen die ervoor zorgen dat wij dagelijks gezond en duurzaam voedsel kunnen eten. Dat het publiek dit in groten getale heeft omarmt maakt dat ik erg trots ben en stiekem al uitkijk naar 2020.”