In drie dagen van waardeverlies naar new business met BlueCity, gemeente Rotterdam, Rabobank, Rotterdam Festivals en MKB Rotterdam.
CIRCO organiseert begin 2020 een workshopreeks voor het Zuid-Hollandse MKB uit de festival- en publieke evenementen branche die op zoek zijn naar nieuwe businesskansen. In drie dagen zetten producenten, toeleveranciers en festivalorganisatoren concrete stappen naar nieuwe, circulaire businessmodellen.

CIRCO Track Festivals en publieksevenementen
Nederland is met 21 miljoen festivalgangers per jaar een echt festivalland. Steeds vaker zetten organisatoren in op verduurzaming. Niet alleen omdat het goed is voor het milieu; maar ook omdat het marktkansen oplevert.

Tijdens de CIRCO Track gaan bedrijven aan de slag om circulaire business te ontwikkelen en worden zij op weg geholpen in een gefaciliteerd designproces. Na afloop ligt er zowel een langetermijnvisie als een concreet plan om morgen mee te beginnen.

Handvatten voor concrete business
Meedoen aan de CIRCO Track ‘Festivals en publieksevenementen’ biedt kansen om aan te sluiten bij een breed netwerk binnen de provincie, partijen uit de eigen keten en uit andere sectoren, en een groeiende community van mensen en bedrijven die werken aan circulaire business.

Onderwerpen die tijdens deze Track aangepakt worden, zijn:

  • het beperken van de hoeveelheid afval
  • duurzame alternatieven voor stroomvoorziening
  • waterbesparing
  • logistiek tijdens en rondom festivals

Lees hier meer en meld je aan.