Richard Voogt van Het Stofzuigerhuis aan de Beijerlandselaan ontving op 10 februari uit handen van wethouder Arno Bonte (Duurzaamheid) de vijfde Ster in Circulair. De Ster in Circulair is een prijs voor Rotterdamse bedrijven die een voorbeeld zijn in circulair ondernemen. Rotterdammers kunnen al sinds 1938 hun stofzuiger bij Het Stofzuigerhuis laten repareren.

Het Stofzuigerhuis maakt echt werk van circulair. Met bijna 50.000 onderdelen op voorraad en gratis nakijken maakt Het Stofzuigerhuis reparatie laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk. En laat niemand zeggen dat repareren ingewikkeld is. Bij Het Stofzuigerhuis repareren ze binnen een dag en rekenen ze geen onderzoekskosten.

Voorvechter voor circulair
Huishoudelijke apparatuur gaat steeds minder lang mee en wordt, is het eenmaal kapot, heel makkelijk weggegooid. Onlineverkoop en de elektronica-giganten met stuntprijzen versterken dit nog eens. Consumenten kiezen daarom te makkelijk voor nieuw in plaats van het te laten repareren. Het verschil tussen ‘repareren’ en ‘weggooien en nieuw kopen’ is op de Beijerlandselaan heel goed te zien. De voorvechter van circulair, Het Stofzuigerhuis, zit verscholen tussen twee snackbars. Nog geen 200 meter verder, op de hoek met de Putselaan, zien we een elektronica-gigant, groot en prominent aanwezig.

De vijfde in rij
De Ster in Circulair is daarom zeker ook een aanmoedigingsprijs. Wethouder Arno Bonte reikt de ster elke twee maanden uit. Het Stofzuigerhuis is de vijfde Rotterdamse ondernemer die deze prijs ontvangt. Voorgangers zijn fietsenmaker Steel Rides, SCRAP XL, verkoper van industrieel restmateriaal en Gerrard Street, een start-up voor modulaire koptelefoons. Ook The Swapshop was een van de vier gelukkigen. In deze winkel kun je kleding ruilen.

Nomineer een Ster in Circulair
Ken je ook een circulaire onderneming of initiatief in Rotterdam, die goed bezig is? Nomineer ze dan via rotterdamcirculair.nl/sterincirculair. Een jury, met wethouder Bonte als voorzitter, beoordeelt de nominaties en kiest iedere twee maanden een winnaar. Meer informatie: www.rotterdamcirculair.nl/sterincirculair

Meer informatie over Het Stofzuigerhuis: www.stofzuigerhuis.nl