Dora en Lotte zijn de winnaars van de circular student award met hun initiatief ‘Zero-Waste-Meal’ . Dat maakte de jury dinsdagavond 11 december bekend tijdens de prijsuitreiking in Bird. Zij winnen een bedrag van €2.000,- om hun circulaire idee uit te werken onder begeleiding van experts van de gemeente Rotterdam. De dames zijn verrast. Dora en Lotte: ‘We zijn echt heel erg blij dat we hebben gewonnen. We hadden dit echt niet verwacht’.

Dora en Lotte ervaren regelmatig hoe vaak je door je omgeving wordt beïnvloed. Daarom willen zij de uitdaging aangaan om zoveel mogelijk mensen regelmatig samen met elkaar te laten eten zonder afval te produceren. Op die manier willen ze een beweging in gang zetten. Waarbij mensen elkaar steeds enthousiaster maken en het enthousiasme overbrengen op andere vrienden en bekenden. Door middel van social media, maar ook door het aloude effectieve ‘mond-tot-mond reclame’ principe.

Mond-tot-mond is meerwaarde
De prijs werd uitgereikt door juryvoorzitter Joost van Maaren, Manager Circulair, Inzameling en Hergebruik van de gemeente Rotterdam: ‘Er zit in deze twee dames heel veel energie en ze hebben een idee dat echt onderscheidend is. Door middel van een ervaring die je niet snel zult vergeten. Met Zero-Waste-Meal maken zij mensen echt bewust van hoeveel afval ze produceren en hoe moeilijk het is om afval te voorkomen. Wij geloven in hun mond-tot-mond reclame filosofie. Zij bieden daarmee echte meerwaarde en daarom winnen zij de award’.

Andere genomineerden
Voor de award waren vijf studenten genomineerd. Bekijk hier de andere vier ideeen.

Andere innovatieve inspiratie? Kijk ook eens hier.