Afval is niet alleen goud waard, het is vanaf vandaag ook hartstikke gers! Vanmiddag verscheen namelijk de nieuwe editie van Gers! magazine. En die staat volledig in het teken van een circulair Rotterdam.

Van zooi naar mooi
De nieuwe editie van Gers! magazine is gevuld met en door prominente voorstanders van een circulaire stad. Met onder andere een voorwoord van burgemeester Aboutaleb en een gesprek met auteur en performer Elfie Tromp. Verder is het magazine gevuld met talloze voorbeelden van ‘Van zooi naar mooi’ met circulaire gebouwen, producten en projecten uit Rotterdam. Want afval is goud waard, en dat zie je terug in het magazine.

Bekijk het gouden gers! magazine 

 

 

Onderzoeksrapport
De lancering van het nieuwe magazine viel samen met een rapport dat is gemaakt in samenwerking met Metabolic over de tussenstand en kansen voor de circulaire economie van Rotterdam. Daarin is onder meer te lezen dat Rotterdam vooroploopt in vergelijking met andere steden maar dat er ook nog ruimte is voor verbetering. Alle sectoren bieden kansen, maar met name in de bouw en voedingssector is er veel winst te behalen.

Bekijk het onderzoeksrapport