De bekende Piekfijn-winkels zijn vanaf nu ‘Het Goed’. De gemeente heeft voor deze verandering gekozen om de kringloopwinkels nog sterker op de markt te zetten. Dat was nodig omdat de huidige ontwikkelingen binnen deze markt zowel een betere vraag als een beter aanbod vereisen, of het nu om gebruikte kleding, meubels, speelgoed of servies gaat.
Het Goed is het grootste kringloopwarenhuis van Nederland. Het bestaat al zo’n 26 jaar, heeft maar liefst 25 vestigingen in verschillende plaatsen en nu dus ook in Rotterdam. Met de professionaliseringsslag zorgt de gemeente dat er nog meer producten kunnen worden hergebruikt.

Fijne klantbeleving
Het Goed verzamelt maar liefst 30.000 ton aan goederen. 85% daarvan wordt hergebruikt. En de verkoop van gebruikte goederen blijft stijgen. Consumenten denken immers bewuster na over de aanschaf van producten. Ze willen duurzaam leven en combineren nieuwe spullen graag met spullen met een verleden. Maar dat is niet de enige sleutel tot het succes van Het Goed zegt Rinus Trommelen, bedrijfsleider van Het Goed Centrum. Positieve klantbeleving is essentieel. “Kringloopwinkels moeten zich gedragen als gewone winkels en investeren in een retailconcept. In de winkels van Het Goed hangt de kleding dan ook overzichtelijk op kleur en zijn er fijne paskamers. Ook het inleveren van spullen voelt fijn. Zonder die inbreng zouden wij immers niet kunnen bestaan. Je kunt je oude, verkoopbare spullen gewoon komen brengen of laten ophalen. Mensen die de spullen brengen zijn dus net zo belangrijk als de mensen die de spullen komen kopen.”

Trots op de werknemers
De werknemers bij Het Goed zijn veelal mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Of je nu werkzoekende bent of wilt re-integreren, wij geven iedereen een kans om weer een plek te vinden op de arbeidsmarkt. Je hebt hier fijne collega’s en wordt op alle functies ingezet. Zo krijg je weer vertrouwen in je eigen kunnen en kun je verder doorstromen. Zowel Het Goed en de gemeente Rotterdam hebben dat hoog in het vaandel staan.”

Dat is pas goed
Sinds september 2020 zijn alle Piekfijn winkels vervangen door Het Goed winkels. Alle werknemers hebben hun baan behouden en de prijzen zijn nog steeds lekker laag. Een perfecte plek om gebruikte spullen een nieuw leven te geven dus.