Op zondag 13 oktober vindt, tijdens het World Food Festival op de Binnenrotte, een unieke Alles-gaat-op-Lunch plaats! De naam zegt het eigenlijk al: tijdens deze lunch wordt er gekookt met de mooiste producten uit de regio, waarbij het streven is geen afval te creëren.

Restjes mee naar huis
Diverse voedselpartijen zoals Koppert Cress, de Krekerij en foodopleiding SVO gebruiken producten van onder andere Albert Heijn, Yex en Eminent om een lunch klaar te maken waarbij zoveel mogelijk van het product wordt gebruikt. Verpakkingsmaterialen worden gescheiden ingezameld en na afloop mag wat overblijft mee naar huis.

Help jij mee met opeten?
Ben je of ken je iemand die zich dagelijks inzet voor lekker en gezond eten of met het behoud van een groene buurt? Wil je iemand in het zonnetje zetten? Of wil je gewoon gezellig een vorkje meepikken? Dat kan! Koop hier je tickets. Een plek aan deze lunchtafel kost 4 euro en we hebben plek voor totaal 200 Rotterdammers en regiogenoten.

Over het World Food Festival
Wist je dat in een straal van 30-kilometer om Rotterdam alles te vinden is dat met verse en gezonde voeding te maken heeft? Dit kun je met eigen ogen zien, beleven én proeven tijdens het World Food Festival in Rotterdam en regio op 11, 12 en 13 oktober! Je ervaart welke reis je voedsel aflegt van zaaien en oogsten tot aan het bewerken van voeding, de logistiek, het consumeren en de afvalverwerking.Tijdens de verschillende excursies en de festivaldag op de Binnenrotte ontdek je hoe de voedselketen in elkaar zit. Het World Food Festival geeft je een uniek kijkje in de keuken en laten zien welke ondernemers zich dag in dag uit inzetten voor verse en gezonde voeding. Kijk voor meer informatie op www.worldfoodfestival.nl