Van 3 tot en met 28 augustus vindt Jeugdvakantieland weer plaats in Rotterdam Ahoy. Ook Rotterdam circulair is daar aanwezig met een geweldig initiatief; de DroomBoom. Kinderen worden uitgedaagd in deze boom een circulaire wens te hangen. Een idee waarmee zij denken verspilling tegen te gaan. En het beste idee wint een trip voor 5 personen naar diergaarde Blijdorp.

Ideeën van kinderen
Alle kinderen die Jeugdvakantieland bezoeken, en dat zijn er heel wat, mogen een wens of een idee op een kaart schrijven. Dit idee moet wel iets te maken hebben met het verminderen van afval of om verspilling tegen te gaan. Misschien hebben de kinderen een supergoed plan om oud speelgoed opnieuw te gebruiken. Of ze hebben de gouden tip om bewust boodschappen te doen. Al die ideeën verzamelen we op Jeugdvakantieland.

Hang in de boom
Vervolgens schrijven ze het beste idee op een Durf te Dromen kaart en hangen die in de boom. De boom gaat er elke dag vrolijker en voller uitzien. Aan het einde van Jeugdvakantieland kiest de jury het beste idee. Het beste idee wint een leuke prijs: een dagje naar Diergaarde Blijdorp met maximaal 5 personen.

Denken en doen
Natuurlijk is het leuk om te bedenken hoe je de wereld een stukje beter kunt maken, maar het is nog leuker als je idee ook echt wordt uitgevoerd. De jury kijkt welke idee uit DroomBoom kan worden uitgevoerd. Kom dus zeker even langs bij de DroomBoon van Rotterdam Circulair op Jeugdvakantieland.