Tijdens de landelijke Week van de Circulaire Economie (3 t/m 7 februari) is BlueCity dé hub voor Rotterdam en omstreken. Op woensdag 5 februari staat er bovendien een speciale dag voor MKB’ers op het programma. Een inspirerende dag vol netwerken, workshops en ondernemerskansen. Club Circulair is ook van de partij met een speciale ontbijteditie.

Voor MKB-ondernemingen in de retail, horeca of toerisme is nog ontzettend veel circulaire winst te behalen. Denk bijvoorbeeld aan het tegengaan van eenmalig gebruik van plastic verpakkingen of voorkomen van voedselverspilling. De mogelijkheden om te besparen zijn eindeloos. Tijdens de MKB-dag ‘Afvalvrij ondernemen’ ontdek je nieuwe innovaties en ontmoet je inspirerende circulaire voorlopers.

Inspirerend programma
BlueCity heeft samen met partners als o.a. de Provincie Zuid-Holland, Hogeschool Rotterdam, MKB Rotterdam Rijnmond en de Gemeente Rotterdam een actiegericht programma gecreëerd. Zo is er een expo voor ondernemers, kun je verschillende workshops volgen, houdt de Hogeschool Rotterdam een symposium onder de titel ‘Circular Harvest’ en is er een ‘Value System Game’ in samenwerking met Superuse Studios.

Club circulair
Op een circulair netwerkevent van deze allure kan Club Circulair natuurlijk niet ontbreken. Als partner van BlueCity verzorgen we op de MKB-dag een speciaal ondernemersontbijt met inspirerende en toonaangevende sprekers. Het definitieve programma volgt snel, maar één ding is zeker: dit wil je als MKB-er met circulaire ambities echt niet missen. Omcirkel 5 februari dus vast met goud in je agenda!

Week van de Circulaire Economie
Deze landelijke themaweek is een initiatief van Nederland Circulair. Door het hele land organiseren circulaire koplopers evenementen om de transitie naar een circulaire economie te versnellen. Goede voorbeelden krijgen een podium, voorlopers ontmoeten elkaar en starters krijgen concrete handvatten aangereikt om zelf aan de slag te gaan. Bekijk hier het volledige weekprogramma in BlueCity

Op de website en in de volgende nieuwsbrief van Rotterdam Circulair volgt meer informatie over het programma en de mogelijkheden om aan te melden. Op de website van BlueCity lees je vast meer over de MKB-dag. Graag tot 5 februari!