Gerrard Street wint de derde Ster in Circulair
Gister reikte Arno Bonte (Wethouder Duurzaamheid) de derde Ster in Circulair uit aan Gerrard Street: een Rotterdamse start-up voor modulaire koptelefoons. Het bedrijf biedt koptelefoons aan, maar doet dit nét even anders. Is je koptelefoon kapot? Dan repareren zij hem kosteloos. Door het modulaire systeem zijn de losse onderdelen namelijk eenvoudig te vervangen en repareren. En de garantie is levenslang!

Het bedrijf werd opgericht door Tom Leenders en Dorus Galama, 2 oud-studenten van de TU Delft. Zij zochten naar een manier om elektronisch afval tegen te gaan. Elk jaar wordt er wereldwijd 50 miljoen ton aan elektronica weggegooid. Vaak met maar kleine beschadigingen en vol met waardevolle, nog bruikbare materialen. Met haar circulaire businessmodel laat Gerrard Street zien dat het anders kan!

De jury koos unaniem voor Gerrard Street: “dit initiatief is op en top circulair: reduce, reuse en recycle komen heel goed terug in het concept.” Bovendien wordt het bedrijf geprezen om haar businessmodel. “Dit laat zien dat het een toekomstbestendig concept is”.

Ster in Circulair
Ruim 10% van het Rotterdamse bedrijfsleven draagt bij aan een circulaire economie. Veel van die bedrijven zijn niet zichtbaar als ‘circulair bedrijf’. Daarom reiken wij de Ster in Circulair uit: een kwaliteitslabel voor bestaande circulaire bedrijven en initiatieven die bijdragen aan de circulaire economie.

Bewuste keuze
Eerder ontvingen Steelrides en ScrapXL een Ster in Circulair. En er zullen nog vele volgen. De prijs helpt Rotterdammers bewust een keuze te maken voor een duurzame ondernemer. Loop eens langs de schoenmaker met die versleten schoen, laat een kapotte stofzuiger of telefoon repareren, kies bewust voor dat tasje van gerecycled plastic of rij in stijl op een gerse vintage fiets. Met een ‘Ster in circulair’ plaquette op de gevel, in de etalage of op de webshop weten Rotterdammers dat ze hier terecht kunnen voor een circulair product of dienst.

Wie nomineer jij?
Iedere Rotterdammer kan een kandidaat voor de Ster in Circulair nomineren. Ben jij of ken jij een ondernemer of initiatiefnemer die uitblinkt in circulair? Laat het ons weten via info@rotterdamcirculair.nl met onderwerp ‘Ster in Circulair’. Een deskundige jury en maakt elke twee maanden de nieuwe ster bekend.

Meer informatie: rotterdamcirculair.nl/sterincirculair