Opening Circulair Loket

Maandag 21 juni (16.30 – 18.00) is het zover! Live vanuit BlueCity opent de gemeente Rotterdam, in samenwerking met DCMR Milieudienst Rijnmond, een Circulair Loket waar ondernemers terecht kunnen met alle vragen die komen kijken bij het gebruiken van afval als grondstof. Benieuwd hoe je met jouw onderneming een succesvolle circulaire start maakt? Meld je dan aan!

Het Circulair Loket wordt geopend door wethouder Arno Bonte (Duurzaamheid) tijdens een online event waarin wordt toegelicht wat het Circulair Loket voor jou als ondernemer kan betekenen. Met actuele praktijkvragen, inspirerende voorbeelden van Rotterdamse ondernemers en handige informatie over (juridische) processen om circulair ondernemen een stapje verder te brengen.

Programma

16.30 – 17.05 Na het verwelkomen van de gasten door moderator Dore van Duivenbode, betreed wethouder Arno Bonte het podium om het belang van een loket als deze toe te lichten. Ook Rosita Thé, directeur van DCMR, schuift aan om uit te leggen wat de meerwaarde van het Circulair Loket is voor de omgevingsdienst en hoe deze een belangrijk verschil kan maken. Daarnaast vertelt Jente de Vries van rotterzwam over het project Terug naar de Bodem waarin zij al een paar jaar onderzoeken welke procedures en vergunningen nodig zijn om koffiedik en -substraat (nu nog bestempeld als afval) te gebruiken als bodemverbeteraar in de akkerbouw. Waar liepen zij tegen aan? En hoe kan een Circulair Loket daarbij helpen? De komst van het loket is mede geïnspireerd door de ervaringen die Jente en haar collega’s tijdens dit project hebben opgedaan.

17.10 – 17.40  Na een korte pauze, illustreren we hoe het Circulair Loket in de praktijk werkt met Koen de Kruif, senior adviseur duurzaamheid DCMR, en drie Rotterdamse ondernemers die hun ervaring met wet- en regelgeving rondom circulair ondernemen delen. Met Ruben Krommenhoek van stadsbierbrouwerij Vet & Lazy over het gebruik van bierbostel, Arjan Kraaijeveld van GKB over het Bokashi project en Mattijs Maris van Pharmafilter over zuiveringsinstallaties bij ziekenhuizen.

17.40 – 18.00. Officiële opening van het Circulair Loket door Arno Bonte. Tijd voor digitale confetti!

Bij zijn?

De online opening is gratis toegankelijk voor iedereen. Aanmelden kan tot uiterlijk maandag 21 juni, 9.30 uur via circulair@rotterdam.nl. Hier kun je ook met je vragen terecht.