Vanaf donderdag 13 december a.s. kunnen inwoners in heel Rotterdam oude, kleine elektrische apparaten mee teruggeven aan Cycloon Fietskoeriers Rotterdam wanneer er een pakket aan de deur bezorgd wordt. Inwoners die een pakketje hebben besteld, krijgen een melding per mail over deze unieke service die in de avondroutes plaatsvindt. Rotterdam is daarmee de eerste gemeente in Nederland waar ieder huishouden oude apparaten, zoals elektrische tandenborstels en koffiezetapparaten, aan de fietsende pakketbezorger kan meegeven.

Jaarlijks verdwijnen honderdduizenden elektrische apparaten bij het afval of belandden ze op zolder of in de kast. Vaak kunnen apparaten nog worden hergebruikt of kunnen de grondstoffen die erin zitten opnieuw worden verwerkt. Met Weeelectric neemt de Cycloon fietskoerier bij het overhandigen van een pakket meteen oude kleine elektrische apparaten (in een tasje) mee.

Wethouder Bert Wijbenga (Buitenruimte): “Ook de gemeente Rotterdam is blij met het initiatief. Dit zorgt ervoor dat we het onze inwoners weer een stukje makkelijker maken om afval gescheiden weg te gooien. Dat resulteert in extra grondstoffen voor nieuwe producten en er belandt minder bij het afval en hopelijk ook minder naast de afvalcontainers buiten’.

Initiatiefnemer Weee Nederland en Cycloon Fietskoeriers Rotterdam zijn blij dat Weeelectric in de stad Rotterdam start. Reint Sekhuis, Weee Nederland: “Meer en meer pakketten worden bij de consument thuisbezorgd. Door afgedankte elektrische producten mee terug te geven, kunnen deze op een eenvoudige en goede manier worden gerecycled. Cycloon Fietskoeriers Rotterdam komt elke werkdag bij de mensen thuis. En op de fiets, dus het meest duurzaam.”

Lees hier meer.