Na 30 jaar vele Rotterdammers van tweedehands spullen te hebben voorzien, heeft gemeente Rotterdam de kringloopactiviteiten van de vier Piekfijnwinkels officieel overgedragen aan landelijke kringloopketen Het Goed. Het Goed en gemeente Rotterdam tekenden vandaag het contract. Tot 1 september vindt een overgangsfase plaats waarin de winkels gefaseerd worden overgenomen. Door de huidige ontwikkelingen op de kringloopmarkt en de professionaliseringsslag die hierin gemaakt moest worden, was dit voor gemeente Rotterdam een noodzakelijke stap. De huidige werknemers blijven in dienst van de gemeente. De naam Piekfijn blijft vooralsnog op de gevels staan. Het Goed zal in overleg met de gemeente haar naam op enig moment in Rotterdam introduceren.

Duurzaamheid en werkgelegenheid

Gerben Wigmans (directeur Stadsbeheer): ‘In de zoektocht naar een geschikte marktpartij hebben wij als gemeente Rotterdam in de openbare aanbesteding een aantal belangrijke eisen gesteld: alle medewerkers behouden sowieso hun baan, de winkel blijft toegankelijk voor alle Rotterdammers – ook die met een kleine portemonnee – en er wordt ingezet op duurzaamheid en werkgelegenheid. Daarbij biedt de marktpartij ook werkplekken aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het Goed zal de Rotterdammer op een goede manier kunnen bedienen in het aanbieden van betaalbare tweedehands spullen met mensen die hun vertrouwde werkplek behouden.’

Veranderingen

Rotterdammers zullen nog niet direct veranderingen gaan zien. Willem van Rijn, directeur Het Goed: ‘Achter de schermen hebben alle medewerkers van Piekfijn al kennis gemaakt met hun nieuwe collega’s en worden momenteel voorbereid op de werkwijze van Het Goed. De eerste winkel zal in de loop van 2020 een make-over krijgen. Dat willen we graag met de Rotterdammers vieren.’ Wel worden afspraken voor het ophalen van herbruikbare spullen nu via Het Goed gemaakt.