De pitchavond gisteren was een groot succes. Vijf ideeën om voedselverspilling tegen te gaan werden gepresenteerd. Ayuk Bakia pitchte De Circulaire Kantine en ging er met de €1.000 vandoor.

Haar reactie: ‘Wat onwijs leuk dat de Circulaire Kantine met de hulp van de Awesome Foundation Rotterdam de volgende stap kan maken! De Circulaire Kantine is een initiatief van Falafval en Mono. Wij geven lokale duurzame foodhelden een plek om hun product of gerecht te serveren of presenteren. Hiermee maken we duurzaam toegankelijk en creëeren we een toffe plek voor Rotterdammers. We hebben al een goede start gemaakt. Met het geld gaan wij zorgen voor een coronaproof inrichting en zetten we de puntjes op de i van de kantine. Ook geven we kantinetegoed weg aan buurtbewoners, zodat ze kennis kunnen maken met de kantine. We hopen jullie allemaal snel te mogen ontvangen!’

Bekijk hier de pitchavond terug

 

Meer over deze wedstrijd
Wist je dat Nederlanders gemiddeld 34 kilo eten per persoon per jaar kunnen redden door minder voedsel weg te gooien? Dat is veel toch! Hartstikke zonde! Daarom organiseerde de Awesome Foundation Rotterdam 8 september een pitchavond voor goede ideeën om voedselverspilling in de wijk of in de stad tegen te gaan en Rotterdam Circulair ondersteunde daarbij. Degene met het beste idee verdiende 1.000 euro om het idee te realiseren.

Ook pitchen?
Ga dan naar www.awesomerotterdam.org en win €1.000 met jouw idee waardoor Rotterdam nóg leuker wordt!