Rotterdam is op weg naar een samenleving zonder afval. Dat betekent dat we als stad de omschakeling van een lineaire naar een circulaire economie maken. Daarvoor is het Programma Rotterdam Circulair 2019 – 2023 opgesteld. Hét plan waarin de circulaire ambities van de gemeente beschreven staan. Waarin je meer leest over de stip op de horizon, de twee routes waarlangs we daar komen, de instrumenten die we tot onze beschikking hebben en de opgaven, kansen en acties in de vier sleutelsectoren (bouw, groene stromen, consumptiegoederen en de zorg).

Grondstofstromenonderzoek
Aan de basis van het programma  ligt het grondstoffenonderzoek van onderzoeksbureau Metabolic. Dit bureau heeft in opdracht van Rotterdam de verschillende grondstofstromen in beeld gebracht en de impact daarvan op de economie. Ook heeft Metabolic een analyse gemaakt binnen welke sectoren maatregelen van de gemeente het meeste effect hebben op het stimuleren van de circulaire economie.

Lees het hele programma
Benieuwd naar de circulaire plannen van de gemeente Rotterdam voor de komende vier jaar? Wil je weten hoe we stap voor stap bouwen aan een circulaire stad? Lees dan hier het document. Of download het document.