The Ocean Cleanup is een Nederlandse non-profit start-up die technologie ontwikkelt om drijvend plastic uit de oceanen te verzamelen en te verwijderen. Vanaf maandag is ze met haar hoofdkwartier in Rotterdam gevestigd.

The Ocean Cleanup vestigt zich met een team van rond 80 personen aan de Batavierenstraat 15-35 in Rotterdam. Stichting De Verre Bergen stelt de kantoorruimte beschikbaar.

‘Verhuizing past bij ambities’
Boyan Slat, oprichter en CEO van The Ocean Cleanup: ‘Na 5 jaar gevestigd te zijn geweest in Delft, de stad waarin zowel ik als The Ocean Cleanup zijn geboren, is het tijd om te verhuizen naar een nieuw hoofdkantoor dat past bij onze omvang en onze ambities voor de komende jaren. We zijn dankbaar voor de hulp van Stichting de Verre Bergen en de stad Rotterdam die dit mogelijk maakt.’
Wereldzeeën plasticvrij maken

Met de gezamenlijke focus op de wereldzeeën én de cultuur van niet praten maar doen, is Rotterdam de meest logische vestigingsplaats voor The Ocean Cleanup. Vanuit het nieuwe hoofdkwartier concentreert de organisatie zich op ontwerp, engineering en coordinatie van projecten om de wereldzeeeen plasticvrij te maken.

Eerste mijlpaal
Haar eerste mijlpaal verwacht The Ocean Cleanup later deze zomer vanuit San Francisco te lanceren: haar eerste schoonmaaksysteem.
Bijdragen van een brede verzameling van donateurs, van klein tot (heel) groot, maken de activiteiten van The Ocean Cleanup mogelijk . The Ocean Cleanup is een stichting en onafhankelijk van overheidsgelden, met uitzondering van een éénmalige subsidie van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu in 2016.