Afgelopen maanden deden ruim 150 huishoudens uit Schiemond mee aan een proef om makkelijker afval te scheiden met onder andere een speciale BinBang afvalbak en coaching. Twee van de meest actieve bewoners mochten een hoofdprijs in ontvangst nemen. Mila Soekhoe en Monique Tas kregen een cadeaubon ter waarde van 150 euro die zij kunnen besteden bij de supermarkt.

Tijdens de proef werden deelnemers gestimuleerd om hun glas, papier én PMD goed gescheiden weg te gooien. ‘Dat bewust maken is echt super! Ook mooi dat je ziet dat dan ineens zoveel mensen plastic wegbrengen dat de container dan vaker vol zit. Dan bereik je dus echt iets samen!’, vertelde Mira Soekhoe enthousiast over het project.

De campagne is een samenwerking tussen de gemeente Rotterdam, BinBang en Nedvang en heeft als doel om bewoners op een verrassende en persoonlijke manier te betrekken bij afvalscheiding en te overtuigen meer en beter afval te scheiden. Fatuma Köker, projectleider bij de gemeente Rotterdam: ‘Verschillende onderzoeken laten zien dat afvalscheidingspercentages in de hoogbouw lager liggen dan bij laagbouw. Deze proef laat zien dat persoonlijke begeleiding en goede faciliteiten helpen om gedrag te veranderen. We zijn blij met het resultaat en de enthousiaste reacties van bewoners’.