Ruim 10% van het Rotterdamse bedrijfsleven draagt bij aan een circulaire economie. Veel van die bedrijven zijn niet zichtbaar als ‘circulair bedrijf’ omdat ze onbewust circulair zijn en/of de bedrijven van oudsher al circulair zijn. Daarom reiken wij de Ster in Circulair uit: een kwaliteitslabel voor bestaande circulaire bedrijven en initiatieven die bijdragen aan de circulaire economie.

SCRAP ontvangt tweede ster
Voorheen te vinden in Delfshaven, nu in ZOHO: SCRAP neemt de tweede ‘Ster in Circulair’ in ontvangst. Op 5 februari kreeg eigenares en oprichter Monique Eilertsen de prijs overhandigd door wethouder Arno Bonte (Duurzaamheid). Die kwam als kind al graag bij SCRAP. “Als geen ander is SCRAP een Ster in Circulair”, meent hij. ‘Reuse’ en ‘recycling’ zitten diep verankerd in dit bedrijf. SCRAP verkoopt namelijk restmateriaal, organiseert workshops en maakt decorontwerpen. En dat allemaal uitsluitend met afvalmateriaal! “SCRAP is authentiek en van deze tijd; en dat laatste al 30 jaar. Ze zijn modern zonder in een specifiek hokje of scene terecht te komen”, aldus de jury.

Bewuste keuze
Eerder ontving de duurzame fietsenwinkel Steelrides de eerste Ster in Circulair. En er zullen nog vele volgen. De prijs helpt Rotterdammers bewust een keuze te maken voor een duurzame ondernemer. Loop eens langs de schoenmaker met die versleten schoen, laat een kapotte stofzuiger of telefoon repareren, kies bewust voor dat tasje van gerecycled plastic of rij in stijl op een gerse vintage fiets. Met een ‘Ster in circulair’ plaquette op de gevel, in de etalage of op de webshop weten Rotterdammers dat ze hier terecht kunnen voor een circulair product of dienst.

Wie nomineer jij?
De Ster in Circulair is een Rotterdamse prijs die elke twee maanden wordt uitgereikt aan een circulaire ondernemer of initiatiefnemer. Iedere Rotterdammer kan een kandidaat voor de Ster in Circulair nomineren. Ben jij of ken jij een ‘onbewuste’ circulaire ondernemer of initiatiefnemer die uitblinkt in circulair? Laat het ons weten via info@rotterdamcirculair.nl met onderwerp ‘Ster in Circulair’. Een deskundige jury en maakt elke twee maanden de nieuwe ster bekend.

Wat krijg je als ‘Ster in Circulair’?

  • een 3d geprinte Ster in Circulair
  • een raamsticker
  • een digitale ster voor je online kanalen
  • publiciteit via de (online) kanalen van Rotterdam Circulair en de gemeente Rotterdam

Meer informatie