Wist je dat Nederlanders gemiddeld 34 kilo eten per persoon per jaar kunnen redden door minder voedsel weg te gooien? Dat is veel toch! Hartstikke zonde!

Heb jij een goed idee?
Heb jij een goed, kleinschalig en praktisch idee om voedselverspilling tegen te gaan in jouw omgeving, wijk of elders in de stad? Dan kan je daar 1.000 euro voor verdienen om het te realiseren.

Hoe?
De Awesome Foundation Rotterdam organiseert een pitchavond voor goede ideeën en Rotterdam Circulair ondersteunt daarbij (deze pitchavond kun je hier 8 september om 20:00 uur live volgen).

Ga naar www.awesomerotterdam.org en dien jouw idee uiterlijk 30 augustus in. Wie weet mag jij op de pitchavond van 8 september op het Stadsterras Binnenrotte dan jouw idee presenteren en win jij de 1.000 euro om voedselverspilling tegen te gaan. De presentatieavond wordt uiteraard coronaproof georganiseerd. Je geeft je pitch op het Stadsterras. Het publiek kan digitaal via een livestream meekijken. De link naar de livestream delen we een week voor aanvang van het evenement op onze website.

Wat is Awesome Rotterdam?
De Awesome Foundation Rotterdam is een lokale community. Zij willen Rotterdam meer ‘awesome’, cool, gaaf en sociaal maken en doen dat door (kleinschalige) ideeën uit de stad een boost te geven. De foundation heeft 20 trustees. Zij stellen elk 50 euro ter beschikking om in totaal 1.000 euro te geven aan de winnaar van een pitch. Zo’n pitchavond organiseren zij meerdere keren per jaar en deze hebben steeds een ander thema. Deze keer is het thema minder voedsel verspillen. Lees hier meer over de Awesome Foundation Rotterdam.

De website van Awesome Rotterdam is in het Engels. Echter, de pitchavond om voedselverspilling tegen te gaan is gewoon in het Nederlands.

Verspillingsvrije week
Van 1 tot en met 7 september is het Verspillingsvrije week. Lees hier meer.