Stevige groentesoep met gekruide tomaatjes, geitenkaas en volkoren-snoepbroodjes

Maak bouillons en bewaar het in de vriezer. Met een bouillon als basis kun je heel snel en makkelijk smaakvolle gerechten op tafel zetten. En een bouillon trek je van alles wat je anders direct de prullenbak in gegooid zou hebben.

In onderstaande video laat chefkok Ramon Beuk zien hoe je dat doet en hoe je een lekker soep maakt voor tijdens de feestdagen. Hoe je van oud brood heerlijk s(n)oepbrood maakt en hoe je kaaskontjes helemaal op raspt en in de vriezer kunt bewaren en hergebruiken over de pasta, salades en voor die heerlijke s(n)oepbroodjes.

Ingrediënten

Soep
Diverse restjes groenten, bijvoorbeeld uien, wortel, aardappelen, prei
3 laurierblaadjes
2 groentebouillonblokjes

Tomaatjes
150 g geitenkaas
100 g kerstomaatjes
50 g zware olijven
1 tl komijnzaad
1 klein bosje selderij

Snoepbrood
4 sneden volkorenbrood (paar dagen oud)
60 g roomboter
100 extra belegen kaas
olijfolie

Bereiding

Soep
Snijd de groenten grof en doe ze (met schil) in een pan met 1 liter water. Voeg de laurierblaadjes en bouillonblokjes toe. Breng aan de kook. Draai het vuur laag tot alle groentes gaar zijn. Pureer de soep. Haal de soep vervolgens door de zeef. Voeg peper en zout naar wens toe.

Tomaatjes
Verhit een pan met anti-aanbaklaag tot deze goed heet is. Doe de komijn in de droge pan en schep de komijn al roerend 1 minuut om in de pan. Neem de pan van het vuur en voeg de tomaatjes en 2 el olijfolie toe aan de nog hete pan. Voeg zout, peper en fijngehakte selderij en gehakte olijven toe aan de tomaatjes.

Snoepbrood
Hak het brood in grove stukken. Meng het brood met 4 el olijfolie. Verwarm een pan met anti-aanbaklaag en bak het brood al roerend bruin en krokant. Neem de pan van het vuur en strooi geraspte kaas over het hete brood.

Serveren

Verdeel de soep over de kommen. Maak de soep af met de tomaatjes met geitenkaas. Serveer het snoepbrood er naast.