Geniet van je nieuwe mooi, denk na over je oude zooi.
Iets nieuws kopen? Bedenk dan eerst wat je met je oude spullen doet. Ze verdienen toch best een tweede leven? Geef ze weg, verkoop ze of lever ze in.

Lees de 5 gouden shoppingtips!

1. GEEF JE OUDE APPARATEN AAN VRIENDEN OF FAMILIELEDEN
Wat voor jou zooi is, is voor een ander vaak nog erg mooi. Dus heb je een oude televisie, broodbakmachine, spelcomputer of tablet? Een vriend of familielid is er vast erg blij mee! Bedenk naar wie je oude apparaat gaat voor je iets nieuws koopt.
2. LEVER JE OUDE KLEREN IN
Draag jij altijd de nieuwste mode? Bij de kledingbank of het Leger des Heils zijn ze heel blij met je oude outfit. Draag je iets niet meer? Lever het in. Dan zit iedereen er warm bij deze winter!
3. GOOI KLEINE KAPOTTE APPARATEN NIET BIJ HET RESTAFVAL
De materialen van oude apparaten zijn vaak prima te recyclen. Gooi kleine elektrische apparaten niet zomaar bij het restafval, maar lever ze in bij de goudmijn of één van de vele recyclepunten in de stad. Kleine apparaten zijn niet langer, breder of dikker dan 25 cm. Denk bijvoorbeeld aan een elektrische tandenborstel, elektrisch gereedschap, mobiele telefoon, muis of toetsenbord. Bekijk hier de recyclepunten bij jou in de buurt.
4. LAAT GROTE APPARATEN BEZORGEN
Heeft je oude wasmachine of koelkast het begeven? Als je een nieuwe laat bezorgen, neemt de winkel de oude weer mee. Mooi voor jou, minder zooi voor Rotterdam!
5. IS IETS TE DUUR? VERKOOP EERST JE OUDE SPULLEN
Wil je iets kopen, maar is het net boven je budget? Verkoop dan eerst je oude spullen. Ook kapotte telefoons of tablets zijn vaak nog geld waard. Jij blij én iemand anders blij.