Ruim 10% van het Rotterdamse bedrijfsleven draagt bij aan een circulaire economie. Veel van die bedrijven zijn niet zichtbaar als ‘circulair bedrijf’ omdat ze onbewust circulair zijn en/of de bedrijven van oudsher al circulair zijn. Daarom roepen we de Ster in Circulair in het leven: een kwaliteitslabel die wordt uitgereikt aan bestaande circulaire bedrijven en initiatieven die bijdragen aan de circulaire economie.

Verborgen ondernemers
Met de Ster in Circulair wil de gemeente verborgen circulaire ondernemers en initiatieven zichtbaar maken, legt wethouder Arno Bonte uit. “Rotterdam wil een stad worden zonder afval, met een volledig circulaire economie waarin alle materialen hergebruikt worden. Ik ben trots op alle Rotterdamse ondernemers en initiatiefnemers die daarin voorop lopen.”

Bewuste keuze
De Ster in Circulair helpt ook Rotterdammers bewust een keuze te maken voor een duurzame ondernemer. Loop eens langs de schoenmaker met die versleten schoen, laat een kapotte stofzuiger of telefoon repareren, kies bewust voor dat tasje van gerecycled plastic of rij in stijl op een gerse vintage fiets. Met een ‘Ster in circulair’ plaquette op de gevel, in de etalage of op de webshop weten Rotterdammers dat ze hier terecht kunnen voor een circulair product of dienst.

De sterren

STEEL RIDES

SCRAP XL

GERRARD STREET

THE SWAPSHOP

HET STOFZUIGERHUIS

SUPERUSE

Wie nomineer jij?
De Ster in Circulair is een nieuwe Rotterdamse prijs die elke twee maanden wordt uitgereikt aan een circulaire ondernemer of initiatiefnemer. Iedere Rotterdammer kan een kandidaat voor de Ster in Circulair nomineren. Ben jij of ken jij een ‘onbewuste’ circulaire ondernemer of initiatiefnemer die uitblinkt in circulair? Laat het ons weten via info@rotterdamcirculair.nl met onderwerp ‘Ster in Circulair’. Een deskundige jury en maakt elke twee maanden de nieuwe ster bekend.

Wat krijg je als ‘Ster in Circulair’?

  • een 3d geprinte Ster in Circulair
  • een raamsticker
  • een digitale ster voor je online kanalen
  • publiciteit via de (online) kanalen van Rotterdam Circulair en de gemeente Rotterdam