Dus jij wil bouwen aan een groen en betaalbaar Rotterdam op een gezonde planeet, voor iedereen, nu en later? Sluit je aan bij de groeiende groep bewoners, ondernemers en ambtenaren die al dóet. En ontmoet ons op bijeenkomsten. Samen maken we Rotterdam circulair. Doe je mee?

Het gaat niet goed met het klimaat. Samen kunnen we dat veranderen. Bedrijven door duurzamer spullen te maken. Bewoners door duurzamer te leven. En jij, ambtenaar, door duurzamer te werken. Bijvoorbeeld door bewuster in te kopen. Hier lees je wat je nog meer kunt doen. Circulair noemen wij dat.

Circulair? Dat betekent: het anders produceren, bewuster kopen en beter wegdoen van spullen. Lees hier waarom dat nodig is.

Wat kun jij doen als Rotterdamse ambtenaar?

Je kunt minder printen op kantoor, en bijvoorbeeld een herbruikbare koffiekop gebruiken. En wist je dat er op RIO een marktplaatspagina is? Daar kun je spullen kopen en verkopen, aan collega’s. Ook kun je de gemeente helpen met haar ideeën om Rotterdammers duurzamer te laten leven en werken. 

Werk je elke dag op straat? Dan zie je vaak waarom bepaalde plannen of maatregelen niet werken. Bijvoorbeeld waarom bewoners afval naast de container zetten. Of waarom de papierbak in een bepaalde buurt altijd verstopt zit. Geef je kennis door aan je leidinggevende. Of aan je collega’s op kantoor. Dan kunnen jullie met elkaar kijken hoe je dat probleem oplost. Ook door slimmer samenwerken wordt Rotterdam duurzamer.   

Werk je op kantoor en moet je veel aanvragen beoordelen of klachten verwerken? Dan heb je vast ideeën hoe we als gemeente klantgerichter kunnen werken. Deel die ideeën. Zorg dat inwoners en ondernemers niet vastlopen door ingewikkelde regels of bureaucratie. Zo help je hen duurzamer wonen en werken.

Doe jij de inkoop? Ook dan kun je kijken hoe het duurzamer kan. Niet alleen kantoorspullen, schoonmaakspullen of koffiebekers kunnen duurzamer worden ingekocht. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld straatmeubilair en rioolbuizen. Ook als jij daar niet over mag beslissen, helpt het toch om jouw ideeen te delen. Samen zetten we de stap naar circulair! Doe je mee?

Wij helpen je graag

Wij zijn Rotterdam Circulair. Wij zijn een groep Rotterdammers die bezig is met het anders maken, bewuster kopen en beter weggooien van spullen. Rotterdam Circulair is een initiatief van de gemeente Rotterdam. We praten graag met jou over je ideeën, geven gratis tips en betalen soms mee aan ideeën die de stad groener en gezonder maken.

Wil je samen met ons aan de slag? 

> Meld je hier aan en kom naar onze bijeenkomsten. Daar ontmoet je andere mensen die duurzamer willen leven, wonen en werken. We delen we ideeën, onze problemen en onze oplossingen. Samen komen we verder dan alleen!