Vanaf 7 oktober zendt RTV Rijnmond een achtdelige televisieserie uit: Zooi Is Mooi. Echte Rotterdammers laten zien wat voor waarde het ‘afval’ dat ze op het milieupark brengen voor hen heeft gehad. Waarom brengen ze het weg? Waar komt het vandaan? Waarom kochten ze het ooit en wat hebben ze ermee beleefd of gedaan de afgelopen jaren? Ook neemt de presentator een kijkje op andere plekken waar ‘afval’ een nieuw leven krijgt.

Danny bekijkt inzameling kringloop

Dat levert mooie en soms hilarische verhalen op. Maar is het eigenlijk wel ‘afval’? Presentator en vintageliefhebber Danny Post zoekt dat uit! Spoiler-alert: veel zooi dat op het milieupark komt, is hartstikke mooi en klaar voor een tweede leven!

Bekijk hieronder de afleveringen. Lach, laat je ontroeren en wees geïnspireerd. En zie hoe jij ook makkelijk kunt bijdragen aan een stad waarin we afval niet meer als afval zien.

Aflevering 1

 

Aflevering 2

 

Aflevering 3

 

Aflevering 4

 

Aflevering 5

 

Aflevering 6

 

Aflevering 7

 

Aflevering 8


Breng jouw ‘Zooi’ ook naar het milieupark

Inwoners van Rotterdam kunnen hun afval, grofvuil en tweedehandsspullen gratis inleveren op het milieupark. Rotterdam heeft er zeven. Lees hier waar je ze vindt en wat je moet weten voordat je het milieupark bezoekt. Lukt het niet om de spullen zelf weg te brengen? Maak dan een afspraak om het afval te laten ophalen. Dit is gratis.