Het Vroesenpark heeft een nieuw circulair bankje. Woensdag 26 september onthulde  gemeente Rotterdam samen met kunstenaar Jan van Dorp en kinderen uit de buurt een nieuw bankje in het park. Het is gemaakt van oude afvalcontainers en gebruikte houten planken van oude bankjes.

Het bankje is in samenspraak met de buurt ontworpen. Kinderen maakten tekeningen met diverse thema’s: groen, parken, spelen in de buitenruimte en omgaan met afval. Een compilatie van deze tekeningen is in het beton ingewassen. Gedichten van volwassenen en kinderen zijn gefreesd in de zitdelen. Samen is er gekozen voor de locatie van de bank: op het paadje achter het Vroesenpaviljoen.
Circulair park

De natuur kent geen afval en is een circulair systeem. Afgevallen bladeren van de bomen verteren en worden weer opgenomen als voeding door de bomen. Het idee is dan ook om het Vroesenpark het symbool te laten zijn om circulaire initiatieven verder te ontwikkelen en toe te passen. Het bankje is een eerste uitwerking. Ook staat er al een bak waarin de planten groeien op koffiedik dat uit gemeentekantoren is ingezameld.

Onthulling circulair bankje in het Vroesenpark.