De Ronde Tafel gesprekken hebben inmiddels plaatsgevonden, meedoen is helaas niet meer mogelijk


De gemeente Rotterdam ontwerpt een circulair centrum De HER (voorheen Upcycle Mall) en heeft input nodig van enthousiaste, kleinschalige (startende) Rotterdamse ondernemers en andere creatieve geesten om de plannen nog verder vorm te geven! Heb jij een mening over welke functies je graag ziet bij DE HER? Denk je graag mee over hoe het eruit moet komen te zien, welke technische en logistieke randvoorwaarden jij ziet en hoe een samenwerking goed uit zou kunnen pakken? Geef je dan op voor één van de rondetafelgesprekken in juli en augustus. Voor jouw deelname krijg je een onkostenvergoeding.

Onderwerpen
De gemeente organiseert 3 Ronde Tafel gesprekken waarin we graag input ontvangen op de volgende aspecten:
Functies: welke functies zie jij graag bij De HER? Bijvoorbeeld repair, kringloop, retail, design, educatie enzovoorts.
• Ruimtelijke indeling: welke minimale behoefte is er?
• Techniek & logistiek: welke technische en logistieke randvoorwaarden zie je?
• Samenwerking: welke behoefte is er aan samenwerking? Tussen verschillende functies onderling en met de gemeente.

Voor wie
Bij de Ronde Tafel gesprekken ontvangen we graag kleinschalige Rotterdamse circulaire ondernemers, initiatieven en (onderwijs)instellingen die mogelijk interesse hebben om zich in de toekomst te vestigen in De HER. De ronde tafel gesprekken hebben enkel als doel input op te halen voor het ontwerpproces en bieden geen garantie voor vestiging in de mall in de toekomst.
We zoeken deelnemers uit bijvoorbeeld:
• Tweedehands bouwmarkten (maximaal 3 deelnemers)
• (Circulaire) horeca (maximaal 3 deelnemers)
• Reparatie (maximaal 3 deelnemers)
• Retail: concept store, van kringloop tot design (maximaal 6 deelnemers)
• Circulaire makers, verwerkers, ontwerpers en kunstenaars (maximaal 10 deelnemers)
• Educatieve/ onderwijsinstellingen voor een werkplaatsfunctie en r&d lab-functie (van praktijkonderwijs tot WO) (maximaal 5 deelnemers)

Data, inschrijving en onkostenvergoeding
De Ronde Tafels vinden fysiek in Rotterdam plaats conform de actuele RIVM richtlijnen. De exacte locatie volgt in de uitnodigingsbevestiging. Er zijn drie data beschikbaar:
• 13 juli van 15:00-17:00 uur
• 27 juli van 15:00-17:00 uur
• 11 augustus van 15:00-17:00

Wil je meedoen? Stuur dan uiterlijk 9 juli een mail aan De-HER@rotterdam.nl met jouw naam, naam van jouw bedrijf/initiatief en de data waarop jij beschikbaar bent. Geef bij voorkeur meerdere mogelijke data aan. Een week vooraf maken we de balans op en bevestigen we jouw deelname. Bij teveel of te weinig diverse aanmeldingen maken we een selectie van de genodigden en nemen contact op. De eventuele selectie vindt plaats op volgorde van binnenkomst. De Ronde Tafel gesprekken worden georganiseerd door de gemeente Rotterdam in samenwerking met Copper8. Per Ronde Tafel zijn er 10 plekken beschikbaar. Voor deelname krijg je (indien gewenst) een onkostenvergoeding van € 200,- per organisatie.

De HER
De HER wordt een plek waar de circulaire economie wordt bedreven door enthousiaste (startende) ondernemers en creatieve geesten, die gebruik maken van de materiaalstromen van het naastgelegen milieupark. Een plek waar we de weg van Zooi naar Mooi op een aantrekkelijke en aanstekelijke manier zichtbaar maken voor iedereen. Zodat bezoekers graag hun spullen doneren om ze een nieuw of ander leven te geven. Een plek waar schoolklassen in een Experience Center zelf de circulaire wereld ontdekken. Een plek waar bezoekers de circulaire economie kunnen zien, ervaren, leren en kopen. En een plek waar je ook even kunt ontspannen met een lekker bakje koffie in het circulaire lunchcafé.