Rotterdam sluit zich aan bij de landelijke compostdag op zaterdag 17 maart. Op die dag kunnen Rotterdammers gratis een zak compost ophalen; als dank voor het gescheiden inzamelen van hun gft-afval. Ongeveer één derde van het aantal kilo’s Rotterdams restafval bestaat uit groente-, fruit-, en tuinafval. Dit afval apart inzamelen is beter voor het milieu. Het afval krijgt dan namelijk ‘een tweede leven’: het wordt verwerkt tot compost. Compost wordt gebruikt in de land- en tuinbouw, maar ook in sier- en moestuinen en bij het maken van tuinaarde en potgrond. En van de stoffen die vrijkomen bij het maken van compost, maken we groene stroom.

Per huishouden is één zak compost van 20 liter beschikbaar. Maar kom op tijd, want op=op! Gebruik de compost nooit puur als potgrond, maar meng voor gebruik de compost altijd met tuinaarde in de verhouding 1:1. Dus één liter compost kan het best gemend worden met één liter tuinaarde.

Afhaaladressen gratis compost
Op zaterdag 17 maart kunnen Rotterdammers tussen 09.00 en 17.00 uur een zak compost ophalen bij één van de milieuparken. De schillenboer in het Oude Westen deelt ook kleine zakken compost uit aan bewoners.