Vanaf 14 december tot half januari kan je in het Energiehuis in Reyeroord de tentoonstelling van ontwerper Christien Meindertsma bekijken. Ook tijdens de kerstvakantie! Zij laat zien wat je allemaal kunt met Rotterdamse wol.

Rotterdamse schapen houden het gras kort. Per jaar produceren ze ruim 5.000 kilo wol. Tot niet zo lang geleden was die wol bijna niets meer waard. Er kon niet veel mee. Omdat men dacht dat de kwaliteit van deze wol niet goed is. Toen trok de schaapherder aan de bel. Hij vroeg aan de gemeente om een mooie bestemming voor zijn wol te vinden. Het gaat namelijk slecht met het klimaat en het milieu. Daarom is het belangrijk dat we zuinig omgaan met voedsel, spullen en materialen. Dus ook met wol.  

Maatpak, muts, meubelstof, deken en veel meer
In opdracht van de gemeente onderzocht ontwerper Christien Meindertsma de kwaliteit. Die overtrof alle verwachtingen: het is geen waardeloze berg afval. Zij heeft er prachtige producten van gemaakt. Van maatpak tot wollen muts. Van deken tot meubelstof. Ook materiaal voor in piano’s. En nog heel veel meer.   

Kom zelf kijken!
Ben je benieuwd naar de spullen die van onze Rotterdamse wol zijn gemaakt? Kom dan vanaf 15 december naar het Energiehuis in Reyeroord (Heindijk 350). Laat je inspireren over duurzame keuzes die jij kunt maken in het dagelijks leven om de stad en het milieu te sparen.

Neem ook alvast een kijkje op www.dezachtestad.nl Daar lees je waar de tentoonstelling verder naartoe reist. De komende anderhalf jaar kan je de tentoonstelling in zoveel mogelijk Rotterdamse wijken bekijken.