Burgemeester Aboutaleb trapt campagne Rotterdam Circulair af
Het startschot voor de campagne ‘Van Zooi tot Mooi’. Een campagne die alle inwoners, bedrijven én medewerkers van de gemeente uitdaagt om na te denken over het hoe afval kan worden hergebruikt, vermindert of gerecycled.


Aflevering 1: Afval op weg naar tweede leven in nieuwe serie Circulaire Stad

In de eerste aflevering volgende we het afval dat in het stadscentrum in triobakken terechtkomt naar de locatie van stadsbeheer aan de Schoterboshof. Ook zien we hoe coupeuse Marit Roosen als duurzame ondernemer een bijdrage levert aan de circulaire keten.


Aflevering 2: De Circulaire afvalstromen van het Milieupark

Een leven met zo min mogelijk spullen, is dat mogelijk? Ja! Dat bewijzen Noortje en Jan Willem die wonen in een Tiny House. Sinds mei 2017 wonen zij in hun Tiny House van 18m2. Ze leerden elkaar kennen en wilden beide anders wonen, maar wisten nog niet hoe. Ze gingen op zoek en kwamen het woord ‘zelfvoorzienend’ tegen, oftewel: een Tiny House!


Aflevering 3: Jouw oud brood als deel van circulaire keten

In aflevering 3 van Circulaire Stad gaan wij langs bij Nina die woont in een huis dat zij en haar vriend Ferry hebben ontworpen. Het huis is gebouwd van gerecyclede bakstenen. Ook gaan wij kijken achter de schermen bij Groen Collect. Dit is een organisatie die oud brood en ander (groen) afval ophaalt, zodat er energie van gemaakt kan worden.


Aflevering 4: Bespaar water door Spirulina te eten

De zomervakantie is voorbij en wij gaan weer verder met onze zoektocht om van Rotterdam een Circulaire Stad te maken. In aflevering 4 ontdekt Farzana een super gezond goedje vol met eiwitten dat in BlueCity010 geproduceerd wordt. Ook gaat zij duurzaam shoppen bij een kringloopwinkel en peilt zij hier de meningen over in het hartje van Rotterdam. Ze laat jullie kennis maken met producten om zelf circulair te ondernemen thuis en geeft natuurlijk weer een tip!


Van Zooi naar Mooi Run: 29 augustus 2018

Hardlopen én wat leren over circulaire economie in onze stad. Dat gebeurde op woensdagavond 29 augustus 2018 tijdens de ‘Zooi naar Mooi Run’ vanaf het Kleinpolderplein. Ruim 400 lopers deden mee aan deze bijzondere hardloopronde om de locatie van Stadsbeheer Rotterdam. De run werd georganiseerd in het kader van de campagne Van Zooi naar Mooi en we vroegen hoe bewust de deelnemers zijn over de circulaire economie in de stad. We kregen ook een kijkje in een speciale expositie!

Aflevering 5: Plasticvrije wateren in Rotterdam
In de vijfde aflevering van Circulaire Stad staat bouwen en slopen in Rotterdam centraal. Farzana gaat daarom langs bij een bouwval in IJsselmonde. Zij ontmoet daar Michel Baars van Urban Mining, die zich bezighoudt met circulair slopen. Anderzijds wordt er ook circulair gebouwd in de stad. De gemeente is daar de voorloper van, door bijvoorbeeld getijdenparken aan te leggen met grondstoffen die in de stad gewonnen zijn. Daarnaast gaat Farzana samen met Karin de wateren in Delfshaven plasticvrij maken. En uiteraard geeft zij jullie weer een tip. Dit keer speciaal voor de Rotterdammers die soms geen zin hebben om te koken!