SEW-EURODRIVE heeft zich ontwikkeld tot een wereldspeler op het gebied van aandrijf- en besturingstechniek. De onderneming is specialist voor motor(reductoren), decentrale techniek, motion control en industriële tandwielkasten. In 2008 is de Nederlandse dochter van het (Duitse) bedrijf in Rotterdam, gevestigd in de Spaanse Polder, begonnen met de remanufacturing van aandrijvingen.

Effect op CO2
Remanufacturing staat bij SEW-EURODRIVE voor repareren, reviseren en ombouwen. Door het inzetten van remanufacturing is over 2023/2024 zo’n 350 ton aan CO2-uitstoot voorkomen.

Remanufacturing
Remanufacturing betekent ‘opnieuw fabriceren’. “De aandrijvingen (motoren en motorreductoren) zijn zeer geschikt voor hergebruik en vele onderdelen hebben een oneindige levensduur” stelt SEW-EURODRIVE. Bij remanufacturing wordt de aandrijving gedemonteerd, waarbij kapotte onderdelen worden vervangen door nieuwe. Samen met de nieuwe componenten ontstaat tijdens het assembleren weer een nieuwe aandrijving, waarop het bedrijf weer een volledige fabrieksgarantie geeft. De levenscyclus van de aandrijving wordt zo verlengd.

Duurzame keten
Door het proces van demonteren en opnieuw assembleren van elkaar te scheiden, zijn er nieuwe specialismen ontstaan, die tot betere kwaliteit en snelheid van werken hebben geleid. Het opnieuw assembleren verloopt via het normale assemblageproces en verstoort zo de flow niet. De metalen onderdelen die niet meer worden gebruikt, worden afgevoerd en aansluitend gerecycled. Door alleen onderdelen te vervangen die versleten of kapot zijn, wordt op grondstoffen bespaard. Naast de metalen componenten worden in het bedrijf ook plastic, papier, karton, verfresten en olieresten ingezameld en ter recycling aangeboden. In 2023/2024 heeft SEW-EURODRIVE ca. 2.000 aandrijvingen volgens de remanufacturing-methodiek geassembleerd. De klanten van de onderneming zijn dealers, eindgebruikers, OEM’ers en machinebouwers.

Vaste prijzen met remanufacturing
Het remanufacturingproces is gaandeweg geoptimaliseerd, wat heeft geleid tot een overzichtelijke en duurzame werkwijze, korte doorlooptijden en vaste prijzen. Deze vaste prijzen zijn mogelijk door een goed inzicht in de kosten. Dit versnelt ook het beslissingsproces van de klant. Het administratieve proces is aanzienlijk vereenvoudigd. Verder worden er transportkosten voorkomen door de klant van tevoren inzage te geven in de (vaste) kosten van remanufacturing van zijn specifieke aandrijving. Defecte aandrijvingen hoeven daardoor niet nodeloos heen en weer te worden gestuurd. Ook is geen magazijnruimte nodig voor het tijdelijk opslaan van aandrijvingen die wachten op een beslissing van de klant.
Voordelen voor de klant: transparante kosten, snelle remanufacturing (binnen drie werkdagen) en de mogelijkheid om zijn aandrijving op de duurzame manier een tweede leven te geven.