De HER

Aan de noordrand van Rotterdam opent begin 2025 een nieuw circulair centrum voor hergebruik, upcyclen, opknappen en repareren: De HER. 

Wat is De HER?

De HER is een verzamelplek voor alles wat met hergebruik te maken heeft. Hier kun je zien, leren en ervaren wat circulariteit is. De HER is een plek waar verschillende ondernemers aan de slag gaan met grondstoffen en spullen die door Rotterdammers gedoneerd worden op het direct aangrenzende milieupark. 

Adres De HER

Bovendijk 191
3045 PD Rotterdam

Circulaire bouw

De gemeente bouwt De HER en het nieuwe aangrenzende milieupark zoveel mogelijk circulair. Dit betekent dat er wordt gebouwd met materialen die eerder zijn gebruikt. Het gebouw van De HER was jarenlang een laboratorium in Delft. Dat pand is helemaal uit elkaar gehaald. En nu is het weer opgebouwd in Rotterdam, waar het aan de Bovendijk een nieuwe functie krijgt; die van circulair centrum.

Beschikbare ruimtes

Ben jij een duurzame ondernemer met ervaring, of wil jij je als startende circulaire maker verder ontwikkelen? Waar je ook staat: bij De HER is plek voor iedereen die mee wil bouwen aan een circulair Rotterdam. 

Word een HERgebruiker

Zoek je een werkplaats, atelier, winkelruimte, horecaruimte, of kantoor? 

Meld je aan voor de Rotterdam Circulair Nieuwsbrief